Takip Et
  • 5 Aralık 2016, Pazartesi

KÜÇÜK ŞEYLER

Kışın gelmesiyle birlikte, insanların çöplerini, katı atıklarını atması için belediyelerimiz tarafından konulan çöp konteynerlerinden yine dumanlar çıkmaya başladı. Milli servetin zarar göreceğini düşünmeden bazı sorumsuz kişiler maalesef her kış olduğu gibi, yine tam sönmemiş, külünün içerisinde közler bulunan kömür kovalarını çöp konteynerlerine boşaltmakta, çöp konteynerlerinin yanmasına sebep olmaktadırlar. Belediyelerimiz halkı uyarmalı, çöp konteynerlerinin milli servet olduğu, bedelinin hepimizin cebinden çıktığı unutulmamalıdır.

Birkaç gün önce sokakta yürürken gördüğüm bir manzara dikkatimi çekti. Bir hanımefendi köpeğini gezdiriyor. Güzel bir köpek. Hanımefendi köpeğine çok güzel bir elbise giydirmiş. Bir de ne göreyim hanımefendi köpeğini parkın çimlerine götürüp dışkısını yaptırdı. Üzüldüm ama ne tepki alacağımı bilmediğimden müdahale edemedim. Alanya'da gördüğüm bir manzara aklıma geldi. Bir turist bayan köpeğini gezdiriyordu. Köpek dışkısını yaptı. O turist bayan, eline naylon eldiven giydi, köpeğin dışkısını alıp torbaya koydu, çöp konteynerlerine attı. 'İşte medeni insan' dedim kendi kendime. Sosyeteye özenenlerin, insanların sağlığıyla oynamaya hakkı var mı? Unutulmamalı ki o hanımefendinin köpeğine dışkısını yaptırıp, bırakıp gittiği yerde o çimlerin üzerinde çocuklar oynuyor. Gülünü seven dikenine katlanır, köpeğini seven ..okuna katlanır. Sosyeteye özenen kuralına uymalıdır. Belediyelerimizde lütfen bu konularda halkı uyarmalı, bilgilendirmelidir diye düşünüyorum.

Nazilli Trafik Komisyonu ve belediyemize bir öneride bulunmak isterim. Bilhassa eski yerleşim yerlerinde (Altıntaş, Aydoğdu, Turan Mahallesi gibi) dar sokakların bir tarafı park edilmiş araçlarla dolu. Allah korusun bir yangın vukuğunda itfaiyenin veya hastaya giden bir ambulansın rahat girip çıkması için sokaklar tek yön yapılamaz mı? Sanırım bir sokak geliş, bir sokak gidiş olarak düzenlenmesi trafiği rahatlatacaktır. Yetkililerin dikkatine arz olunur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.