Takip Et
  • 13 Kasım 2017, Pazartesi

İnsaf insani bir haslettir

CHP Genel Başkanı ve CHP adına söz söyleyenlerin ikide bir bizim Suriye'de ne işimiz var, Irak'ta ne işimiz var dediklerini duyuyor, hatta ağızlarına sakız ettiklerine şahit oluyoruz. Bizim her iki ülke ile yüzlerce kilometre sınırımız olduğunu, teröristlerin bu ülkelerden gelip veya sınırımızın ötesinden roket atarak insanlarımızı şehit ettiklerini görmezden gelerek söylemlerine devam etmesi insafla bağdaşır mı?

 

Bu zevatın binlerce kilometre uzaktan gelip, burnumuzun dibinde faaliyet gösteren, terör örgütlerini besleyen, teröristlere binlerce tırla silah ve mühimmat sevk ederek ülkemizin, milletimizin başına bela eden Amerika ve Avrupalılara sizin Suriye'de, Irak'ta ne işiniz var dediklerini, neden terör örgütlerine silah verip, müttefikiniz olan Türkiye'mize karşı düşmanlık yapıyorsunuz dediklerini duyan var mı? Aynı zamanda 15 Temmuz'da ülkemizi kaosa sürükleyen, silahlı kuvvetlerimiz içerisinde hipnozladıkları üniformalı teröristlere darbe yaptıran, kendi uçak ve helikopterlerimizle TBMM'yi, Özel Harekat'ı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayıp polislerimizi, sivil insanlarımızı, devletine sahip çıkan askerlerimizi şehit eden, Marmaris'te Cumhurbaşkanınızı öldürmeye kalkan FETÖ'yü ve FETÖ'cü teröristleri neden ülkenize kabul edip, koruyup kollayıp, besliyorsunuz dediklerini duyan var mı?

 

FETÖ'nün söylemlerini tekrar edip, 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyen CHP sövücüleri (CHP'ye oy veren insanlarımızı tenzih ederim) efendim Türkiye saman ithal eder duruma geldi diyerek algı operasyonu yapmaktalar.

 

Sevgili dostlar! Samanı insanlar değil hayvanlar yiyor. Hayvan varlığı arttıkça elbette saman ihtiyacı da artar. Mesela 2002 yılında Aydın'da 149000 büyükbaş, 192000 küçükbaş hayvan varken, Haziran 2017 sayımına göre, 348000 büyükbaş, 310000 küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Hükümetin çiftçimize kredi veya hibe desteği sayesinde besicilik gelişmiş, hayvan sayısı iki kattan fazla artış göstermiş, elbette kaba yem ihtiyacı da artmıştır. Eskiden Aydın ovalarında sadece pamuk ziraatı yapılırken, hayvancılığın gelişmesiyle birçok çiftçimiz hayvanını doyurabilmek için önce buğday, ardından silajlık mısır ekmektedir veya tarlasının bir kısmına da yonca ekmektedir.

 

Sevgili dostlar! Bir büyükbaş hayvan bir günde 30 kilo kaba yem, yani saman, yonca vs. tüketmektedir. bir günde 30 kilo kaba yem tüketen bir büyükbaş hayvan bir yılda yaklaşık (11) ton kaba yem tüketir. sadece Aydın'da ve sadece büyükbaş hayvanlar için bir yılda yaklaşık dört milyon ton kaba yeme ihtiyaç var demektir. Yağışın az olduğu dönemlerde, Konya Ovası'nda 50 ila 60 santim olması gereken buğday, 25-30 santimde kalınca elbette saman üretimi azalmakta, hayvan sayısı arttıkça da kaba yem ihtiyacı da artmaktadır. Yetmeyeni de ithal etmek elbette zaruridir. İnsana eleştirirken de biraz insaf gerekmez mi? El insaf!

 

BİR ANEKDOT:

Hani FETÖ'nün siyasi ayağını arayanlar var ya! 4 kasım tarihli Sabah gazetesinde çıkan bir resim var, o resme bakarlarsa FETÖ'nün siyasi ayağını bulurlar. Bol kazançlı sağlıklı bir hafta dileğiyle.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.