Takip Et
  • 24 Temmuz 2015, Cuma

Özeleştiri yapmak

Genel seçimler yapılalı birbuçuk ay gibi bir zaman geçmesine rağmen siyasi partilerde şok devam etmekte. Ancak özeleştiri yapanı da maalesef göremiyoruz. Kabahat maalesef vatandaşta. İktidar partisi AK Parti Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da irtifa kaybetti. CHP 4 vekil, AK parti 2 vekil çıkardı. Menderes’in idamını alkışlayan CHP Aydın’da birinci parti ve dört milletvekili. Yazık! Ancak AK Parti nerede hata yaptık da irtifa kaybediyoruz deyip hatalardan ders çıkarmayı öğrenmediği müddetçe irtifa kaybetmeye devam eder. Halkın arasında dolaşıp irtifa kaybının sebeplerini araştırdığınız zaman kaybın birçok sebebi olduğunu görürsünüz. O sebeplerden birkaçını sıralayalım:

1- AK Parti’nin ülkemize bölgemize ve ilimize yapmış olduğu büyük hizmetler parti teşkilatlarınca vatandaşa anlatılamadı. Teşkilatlar anlattık diyemezler. Eğer derlerse seçimlerin haricinde hangi köyü hangi mahalleyi ziyaret ettiniz. Bir ayda kaç defa basın toplantısı yaptınız denilebilir.Parti teşkilatları özeleştiri yapmalı yapabilmeli. Halkla iç içe olmayı başarabilmeli. Tavuk yumurtlayacağı zaman ve yumurtladığı zaman gıd gıdak diye ortalığı ayağa kaldırır. Dakikalarca bağırır. Sanki dünyadaki tüm yumurtaları o yumurtlamıştır. Onun gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu iddia edildiğine göre bir kamyon yaklaşık 15 ton portakal dağıttı. Öyle bir reklam yaptı ki sanki tüm Aydın’ın portakal üreticisinin portakalını değerlendirdi. Dağıtılan portakal 15 ton. Nazilli ve Kuyucak bölgesinde binlerce ton portakal üretiliyor. Sadece bir kişinin 300 tonun üzerinde portakal ürettiğini biliyorum. Sayın Çerçioğlu’nu tebrik ediyorum reklamını güzel yapıyor. Ancak AK Parti yapılan büyük hizmetlerin reklamını bile yapamadı. Gerek mahalli seçimlerde gerekse genel seçimlerde Nazilli’ye yapılan beş yıldızlı şahane hastaneyi bile Nazilli’de anlatmadı, anlatamadı. Milletin partisi olan AK Parti’nin milletvekilinin partisi haline dönüşmesi de kaybın sebeplerindendir. Umarım bundan sonra böyle olmaz.

2- 4+4+4 çıkarılıp mecburi eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından köy ve kasabalardan öğrencilerin taşınması hükümet politikası olmasına ve Türkiye’nin her tarafında taşınmasına rağmen Aydın’da taşımaya kısıtlama getirildi. Minibüs birliklerinin bulunduğu yerlerden öğrenciler taşınmadı. Bir vatandaş benim 2 tane çocuğum liseye gidecek her ikisine hem yol parası hem yemek parası vermek zorundayım. İmkanlarım kısıtlı madem taşımayacaktınız neden 12 yılı mecburi yaptınız. Ben de önümüzde mahalli seçimler arkasında genel seçimler var. Şimdiye kadar hep AK Parti’ye oy verdim. Önümüzdeki seçimlerde bedelini ödeteceğim demişti. Vatandaş dediğini yaptı. Bedelini ödetti. Bu da AK Parti’nin getirdiği bürokratın AK Parti’ye attığı gol.

3- İldeki bazı bürokratların burnundan kıl aldırmaması. Sayın Valimizin kapısı vatandaşa açık. Mesela bir vatandaş saat 10’da Valinin özel kalemini arar. Randevu talep eder.15 dakika sonra vatandaşa dönülür. Saat 11.30’a randevu verilir. Vali ziyaretinden sonra vatandaş bir İl Müdürünü ziyaret etmek için müdürün sekreterini arayıp randevu talep eder. Ertesi gün saat 14.00’e randevu verilir. Vatandaş uzak ilçeden geldiğini ,gerekirse akşama kadar bekleyebileceğini ve ayaküstü bir nezaket ziyareti yapacağını söylemesine rağmen yine de yarın saat 14.00 denir. İl Müdürü Validen havalı ve Validen büyüktür. İl Müdürü ulaşılması zor insandır. Vatandaş il Müdürünü ziyaretten vazgeçer. İl Müdürü izinde veya dış görevde değil makamındadır. Bu tip bürokratların irtifa kaybında payı az değildir ve AK Parti’nin kendi getirdiği bürokratın AK Parti’ye attığı goldür.

4- Genel Merkezin tutumu. Eskiden Tayyip Bey vardı çalışıyordu, seviliyordu, Genel Merkez yöneticileri de rahattı. Herhalde kerameti kendilerinden biliyorlardı. Oysa bu milletin sevgisi Sayın Erdoğan’aydı. Edindiğimiz izlenim o ki. Genel Merkez yöneticileri Sayın Davutoğlu’nun teşkilatı tam tanımamasından istifadeyle, ahbap çavuş ilişkisi içerisinde kendi adamlarını seçilecek yerlere yerleştirmek için, listelerle oynamaları AK Parti’nin tek başına iktidarını maalesef önlemiştir. Beyler kral çıplak. Bunu anlayın artık. Tayyip Bey yok artık. Burnunuzdan kıl aldırmaz, ikazlara aldırmaz, vatandaşa dayatırsanız, vatandaş da size dayatır.13 yılın birikimini 3-5 kişi maalesef harcamış ne emekler verilmiş olan koskoca partiye yazık etmişlerdir. Temayül yoklaması yaptınız yetmedi sivil toplum temayül yoklaması yaptınız insanlar il merkezlerine geldi oy kullandı, aday adayları perişan oldu. İnsanlar biz adamlar yerine konulduk diye gitti oy kullandı. Madem ahbap çavuş ilişkisiyle liste belirleyecektiniz, insanları neden perişan ettiniz. Allah aşkına insanlarla dalga mı geçiyorsunuz. İnsanları aptal yerine koymaya ne hakkınız var beyler. Genel Merkezdeki bazı beyler basiretsizliğin bedelini ödemelidir. Lütfen özeleştiri yapıp o koltukları boşaltın. Dost acı söyler. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.