Takip Et
  • 19 Aralık 2014, Cuma

Yeni rektörümüze başarılar

Aydınımız gerek orta öğretimde, gerekse üniversite sınavlarında her zaman zirvede ola gelmiştir. İnşallah, bundan sonrada bu başarı devam edecektir. Özellikle üniversite sınavlarında çocuklarımız en yüksek puanları alıp en iyi üniversitelere gidebiliyor. Gidiş o gidiş…

Üniversiteyi başarıyla bitirerek Aydın’a yani memleketine bir daha geri dönmüyor. Beyinler birer birer göçüyor. Aydınımızın üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bu işin neresinde? Çocuklarımız ADÜ’nün kapısının önünden geçerek niye yollara düşüyorlar? Türkiye’de ileri zeklı çocuk ortalaması 0/02 iken Aydında 0/05 olması (eğitimcilerin beyanı) ne anlam ifade ediyor. Buna rağmen aydın gelişmişlikte neden nal topluyor? Dışarıdan bir uzman gelip Aydın'ı masaya yatırsa, insan kaynakları, yer altı yer üstü zenginlikleri, verimli toprakları, iklim, ulaşım, deniz, turizm, üniversite, eğitim, su kaynakları, orman varlığı daha bir sürü potansiyel o halde Aydın nereye gidiyor? Bu fotoğraf çok su götürür.

Ayrıntılara şöyle girelim:

Önce ADÜ’nün yeni Rektörü Cavit Bircan hocamıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. Yukarıdaki fotoğrafın yeni aktörü bundan sonra rektör hocamız olacak. Üniversitemizin şuan geldiği yer ortada. Hocamız üniversite sanayi, üniversite tarım işbirliği konusunda ne düşünüyor? Teknokent kurmayı düşünüyor mu? Üniversitemiz Aydın’ın kalkınmasına nasıl katkı sağlamayı düşünüyor bilmek isteriz. Nazilli Sümerbank’ın 300 dönüm arazisi üniversiteye verildi ancak tekstil ve makine mühendisliği beklerken ve bu fakültelerin açılması için alt yapısı mevcutken talan edildi. Bu konuda Cavit Bircan hocamız ne düşünüyor? En azından tarım kenti Nazilli’ye bir gıda mühendisliği fakültesi düşünür mü? Atatürk’ün emaneti olan Sümerbank yerleşkesine beklenen fakülteleri açacak mı? Sümerbank yerleşkesini bir irfan yuvasına dönüştürecek mi? Merak ediyoruz. Sayın hocam işiniz çok yükünüz ağır. İncirin en iyisi Aydın’da yetişir, kestanenin en iyisi Aydın’da yetişir Bursa’da kestane şekeri olur. Zeytin ve zeytinyağının en iyisi Aydın’dan çıkar. Aydınımız termal zengini her taraftan sıcak su fışkırıyor. Verimli Aydın toprakları ile sıcak su birleşse seracılıkta Aydın bir numara olur, tabi üniversitemizin desteği başarının tek şartı diye düşünüyorum.

Saygılarımla. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.