Takip Et
  • 15 Mayıs 2015, Cuma

Desteksiz Atışlar

Seçimler yaklaştıkça muhalefet partilerinin desteksiz atışları devam ediyor. Birisi emekliye senede iki sefer bin 400 lira veriyor. Zat-ı Muhteremler deprem yardımlarıyla memur maaşı ödediğini unutmuş galiba. Ancak, o günleri milletin unuttuğunu sanmıyorum. Birisi bayramlarda birer maaş veriyor. Zaten muhterem sadece dört yıl istiyor. Merkez Bankası kasasında bulunan paralara göz dikmiş; yaklaşık 160 milyar dolar. Ancak vaatlerine baktığınız zaman o paralar kısa zamanda biter dört yıl da götüremez. ”Bizim iktidarımızda herkesin işi olacak herkesin aşı olacak, çiftçi tarlasını özgürce ekecek.” Sanki şimdi çiftçi tarlasını özgürce ekemiyor; karpuz ekecek çiftçinin tarlasını polis bekliyor; karpuz değil domates ekeceksin diye dayatıyor.

Sevgili dostlar! Muhalefet partileri durmadan ekonominin çok kötü olduğunu ülkenin battığını söylüyorlar. Ahali perişan yandık bittik kül olduk. Ey Muhalefet! Madem ekonomi çok kötü, ahali perişan… Bu bozuk ekonomiyle iktidar olduğunuzda nasıl para dağıtacaksınız? Bol bol vaatte bulunan, desteksiz atan muhalefet neyi nasıl yapacağını bir açıklasa. Yine bir muhalefet liderimiz,” iktidar olduğumuz zaman bozuk olan gelir dağılımını düzelteceğiz” buyuruyor. Bu millet sizin iktidar olduğunuz zamanı da gördü. 22 bankanın battığı dönemde iktidardınız. Koskoca Emlak Bankası iktidarınız döneminde dümdüz edilip Halk Bankasının kucağına atılmadı mı?Evet!Ekonomi o kadar kötü ki: 13-14 yaşında çocukların elinde akıllı telefon var.Ekonomi o kadar çok kötü ki: En yüksek oto satışlarının yapıldığı 2011 yılını 2015’in ilk dört ayında geride bırakarak 264 bin 850 oto satılmış. Ekonomi o kadar çok kötü ki “TÜİK” verilerine göre konut satışları Mart ayında 116 bin adet olmuş. Denilebilir ki: Bu alımlar banka kredisiyle yapılıyor. Doğrudur. İnsanlar 500 lira taksitle otomobil 1000 lira taksitle ev alabiliyor. Bu millet AK Parti iktidarından önce bankalardan eski para ile 1 milyon, yeni parayla 1000 lira kredi için 2 tane memur veya esnaf kefil istediği zamanı da biliyor.1000 lira kredi için 2 kefil isteyen banka şimdi telefon edip 15 bin lira krediniz hazır bankamıza gelin kredinizi verelim diyor. Gördüğünüz gibi ekonomi çok kötü.

Sevgili dostlar! Siyasî partiler Ak Parti iktidarından önce bu ülkede yaşamadığımızı mı sanıyor yoksa hafızamızı mı sınıyor? Doğrusu, merek ediyorum! Az kalsın unutuyordum: Diğerleri bin 400, bin 500, bin 800 lira verirken, Haydar Baş 5 bin lira veriyor.

İhaleyi Haydar Baş kazandı… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.