Takip Et
  • 6 Kasım 2015, Cuma

Millet iyi salladı

7 Haziran seçimlerinin ardından CHP’li Şafak Pavey, HDP Eşbaşkanı Demirtaş’a ikimiz iyi salladık demişti. Dikkat ederseniz 7 Haziran seçimlerine girerken CHP ve HDP birbirlerine pek bir şey söylememişlerdi.Gerçi MHP dahil muhalefet partileri hepsi birden AK PARTİ ‘ye yüklenmişlerdi ama CHP ile HDP 2019’a doğru birleşme ve ittifaka gidebilecekleri HDP’yi baraj altında bırakmamak için CHP’ye oy veren beyaz Türklerin ve paralelcilerin HDP’yi desteklemelerinden anlaşılmakta.Bildiğiniz gibi 1 Kasım seçimlerinde Şafak Pavey’in deyimiyle Türk seçmeni muhalefeti iyi salladı.Şimdi muhalefet partilerinin yapması gereken mazeret üretmek veya seçmeni suçlamak yerine kendilerini çek etmeliler.Türk seçmeni muhalefetin uçuk vaatlerine inanmadığını ve muhalefete güvenmediğini, macera aramadığını, dördüncü defa AK PARTİ’yi %49,5 gibi yüksek bir oyla iktidara getirdi.

Ana Muhalefet partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun , tek başına iktidar olamayacağını ilan eder gibi bir taraftan koalisyonların faydalarından bahsederken diğer taraftan uçuk vaatlerde bulunmasını seçmen yemedi.Bir Genel Başkan Anayasanın ilk dört maddesi kırmızı çizgimiz derken terör örgütüne yakın bir kanalda iktidarlarında Anayasayı değiştireceklerini vaat ederken, moderatörün Anayasanın 3. Ve 4. Maddesini de değiştirecek misiniz sorusuna tabi diyebiliyorsa, insanlar kendisine güvenebilir mi?

MHP’ye gelince! Sorumluluk almak, iktidar olmak istemeyen bir yapıya millet neden oy versin ki? Sayın Bahçeli 7 Haziran akşamı hangi rakamları topladı, çıkardı, böldü, çarptı da millet bize muhalefet görevi verdi buyurdu bilemem ama iktidar olmak istemeyen Hükümet etmekten korkan partiye milletin oy vereceğini düşünmek saflık olmaz mı?

HDP’ye gelince paralel medyanın uğraşılarına beyaz Türklerin ve Doğan medyasının parlatmalarına rağmen seçmen kazdıkları hendeklere gömüverdi.Millet yerine terör örgütlerine sırtını dayayan yapıların, başarı şansının olmadığını öğrenirlerse Türkiye partisi olabilirler.Eğer milletten saygı görmek istiyorlarsa kendileri millete saygı göstermeyi öğrenmelidirler.Türk Milletinin %52 gibi yüksek bir oyla ilk turda seçtiği Cumhurbaşkanına saygı göstermemek millete saygısızlık değilse nedir? Hem millete, millet iradesine saygı göstermeyeceksiniz hem de milletten oy isteyeceksiniz.Daha çok beklersiniz.

Muhalefet partileri, iktidar olup millete hizmet etmek için değil AK PARTİ’yi devirmeye odaklandılar.Milletimiz de hepsini birden (dış güçler, CİA, MOSSAD, İngiliz; TÜSİAD, paralel, okyanus ve Doğan medyası dahil) öyle bir Osmanlı tokatı attı ki dünyanın öbür ucundan duyuldu.Temennimiz derslerini almış olmalarıdır.Tavsiyemiz şudur: Millete dönün, milete… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.