Takip Et
  • 1 Kasım 2014, Cumartesi

Tantra Egzersizleri ve Cinsel Performans

Bu haftaki yazımızda son yıllarda moda olmuş modern Tantra'dan bahsetmek istiyorum. Klasik Hint ya da Budist Tantrası'nı öğrenmek yıllar sürüyor, fakat bu egzersizler iyi bilen birisi tarafından öğretilirse son derece sağlıklıdırlar. Modern Tantra ise yoga prensipleriyle günümüzdeki yoğun yaşamın bir karışımı olmuştur. Tantra egzersizleri ile cinsel performansınızı düzenlemek mümkündür. Tantra egzersizleri bu aralar oldukça popüler oldu. Pekala, nedir bu egzersizler ve cinsel hayatımıza ne gibi katkıda bulunabilirler? Okudukça, düşündüğünüzden çok daha fazlası olduğunu göreceksiniz. Bu ikili bir araya getirilerek cinsellik gibi gündelik aktivitelerle birleştirildiğinde ortaya doğal ve samimi bir birleşim çıkıyor. Bu şekilde cinsel aktivite süresi uzuyor ve çiftlerin içlerindeki potansiyel orgazm enerjilerini keşfetmelerini ve kendilerini daha iyi tanımalarını sağlıyor. Bunu başarabilmek için erkeklerin boşalma sürelerini, kadınların ise vajinaları ve rahimlerini kontrol etmeleri gerekmektedir; iki partnerin düzenli nefes alıp vermeleri de çok önemlidir. Vücudunuzu bu şekilde kontrol altında tutabilmeniz, ruhunuzu da etkiler. Tantra işte bu açıdan çok önemlidir. Siz okurlarıma yapabileceğiniz bazı tantra egzersizlerini açıklamaya çalışacağım;

1) GEYİK EGZERSİZİ

Bu egzersiz bulunmadan önce ormanlardaki geyikler uzunca bir süre gözlemlenmiş ve geyiklerin bu hareketlerinin, büyük cinsel güçleri ve ömür boyu sahip oldukları genç görünümden esinlenilerek insanlara uyarlanmasına karar verilmiş. Bu egzersizle erkeklerin boşalmalarını kontrol altında tutabilmeleri ve kadınların vajinalarını daha iyi tanımaları sağlanmıştır. Bu egzersizi eşinizle birlikte yapmalısınız. Birçok yoga uzmanı, anüsteki kasların (pelvik taban kasları) gevşemesinin erken yaşlanmanın nedeni olduğunu savunuyor. Bu kasların güçlü kalmasıyla genç görünümün korunabildiği söyleniyor. Nasıl Uygulanır? Bu egzersiz sırasında boşaltım için kullandığınız kaslarınızı sıkıp, birkaç dakika öylece sabit durun. Daha sonra oturduğunuzda bu kasların gerildiğini hissedeceksiniz. Kaslarınızı 15-20 kez sıkıp serbest bırakın. Bu egzersizi her yerde, kimsenin haberi olmadan yapabilir ve etkilerini kısa sürede görebilirsiniz.

2) BAYANLAR İÇİN PELVİK TABAN EGZERSİZLERİ

Pelvik taban kaslarınızın bugüne kadar farkına varmamış olabilirsiniz. Ancak düzenli egzersizle kuvvetlenen bu kaslar size şaşırtıcı cinsel faydalar sağlayacak. Pelvik taban kaslarının yeri: Başlamadan önce bu kasların tam olarak nerede olduğunu anlamamız gerekiyor. Küçük tuvaletinizi yaparken, istediğiniz zaman durabilmenizi sağlayan kaslar pelvik taban kaslarıdır.

Nasıl Uygulanır? Bu harekette iki tip egzersiz bulunuyor. 'Yavaş kegel'ler' kaslarınızı güçlendirmenize ve bu kaslarınıza hükmetme sürenizin artmasına yardımcı olur. İkinci grup 'hızlı kegel'ler' ise öksürdüğünüz ya da hapşırdığınızda pelvik taban kaslarınızın gerilme hızını artırır. Bu sayede daha rahat bir hareket sağlanır.

Yavaş kegel'ler: Yavaş egzersiz için mutlaka yere ya da yatağınıza uzanın. Derin nefes alın, nefesinizi verirken pelvik taban kaslarınızı yavaşça sıkın ve 5-6 sn bu şekilde durun, sonra düzenli nefes almaya devam edin. Zamanla bu sayıyı 10-15 çıkarabilirsiniz. Pelvik kaslarınızı çok sıkmamaya özen göstermelisiniz çünkü bu başka kaslarınızı etkileyebilir. Egzersizleri sabah ve akşam olarak 4-5 kez yapmaya çalışıp, sonunda 10-15 tekrara çıkarabilirsiniz.

Hızlı kegel'ler: Hızlı kegel'ler de aynı yavaş kegel'ler gibi yapılır. Tek farkı, kaslarınızı daha çabuk sıkıp serbest bırakmanız, iki sıkma hareketinin arasında en az 3-4 saniye olması gerekir. Bu egzersizi de 10-15 kez tekrarlayabilirsiniz. Egzersizlerinizi yeterli süre yatarak tekrarladıktan sonra artık oturarak devam edebilirsiniz. Vücudunuzdaki değişimi hissetmeniz için en az 6 haftaya ihtiyacınız var. Ama beklemeye değdiğini göreceksiniz.

Sağladığı Faydalar :•Genel olarak genital bölgedeki kan dolaşımınızı güçlendirir, bu da cinsel isteği artırır.• Daha sağlıklı, daha güçlü ve zevk veren orgazmlar yaşamanızı sağlar.• Genel olarak vajinal bölgenizdeki kontrolünüzün ve kendinize güveninizin artmasını sağlar.•İdrarınızı daha rahat tutabilmenize yardımcı olur.• En önemlisi de vajinal sarkmaları engeller.

3- AĞAÇ - NEFES YENİLEME EGZERSİZİ

Bu egzersiz yalnızca boşalmanızı kontrol etmenize değil, her egzersizden sonra kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olacak. Gün içinde birçok kez tekrar edebileceğiniz ağaç egzersiziyle nefesinizi daha iyi kontrol edebileceğinizi fark edeceksiniz.

Nasıl Uygulanır? Mutlaka egzersize başlamak için sol burun deliğinizi kapatın ve sağ burun deliğinizden 5-6 nefes alın. Nefes alırken ritmik hareket etmeye gayret edin. İçinizden 5'e kadar saydıktan sonra burun deliklerinizin ikisini birden kapatın ve nefesinizi tekrar 5'e kadar sayarak tutun. Sonra sağ burun deliğinizi açın ve yine içinizden 5'e kadar sayarak nefes verin. Duraksamadan sağ burnunuzdan nefes alıp, nefesinizi tuttuktan sonra sol burun deliğinizden verin. Bunu en az 10-15 kez tekrarlayın. Egzersiz sırasında vücudunuzun evrensel bir enerjiyle dolduğunu hissedecek ve altıncı setten sonra etkisini göreceksiniz. Eğer saydığımız bu iki egzersizi kurallarına uyarak ve düzenli olarak yaparsanız, bir sonraki cinsel deneyiminizde sıkılaşmış kaslarınız ve evrensel bir enerjiyle dolan vücudunuzla çok daha başarılı olacaksınız. Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.