Takip Et
  • 8 Mart 2021, Pazartesi

KADIN

''Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadın'ın eseridir.'' M.Kemal Atatürk.

Ne kadar anlamlı bir söz. Bir o kadar da gurur verici.Yaratılışın en harikulade unsurlarından biridir kadın olmak.Her ne kadar bazıları bunu hak etmese ya da taşıyamasa da doğuştan anne içgüdüsüyle dünyaya geliyor kadınlar. Birçok hisle doğuyorlar ve çoğunlukla 6. his kadınlar için merhamet ve vıcdan oluyor.

Kadınlar için eksik bilinen bir şeyler var bence.Zorluklar ve olumsuzluklar kadınları inanın daha az etkiliyor. Yaratılışta erkeğe verilen fiziki güç, psikolojik durumlarda ve kıvrak zeka gerektiren durumlarda ne yazık ki kadının eline geçiyor. Bu genel hayatımıza baktığımızda da çok aşikar zaten.Çünkü pes etmemeyi daha iyi biliyorlar.Her zaman bir şeyleri başarma arzusunda olmaları, nefes aldıkça mücadeleden kaçmama gibi engin özellikleri var.

Dün, bugün ve yarın her şey değişirken doğanın bu değişim kanunu kadınların başarısında pek de etkili olamamıştır.Her zaman başarılı olmuşlardır. Tarihte birçok örneği var bunun: Sappho, tarihin ilk edebiyatçısıdır. Anne Frank , 13 yaşında yazdığı günlüklerle Nazi zulmünü dünyaya duyuran kadındır. 93 Harbinde Rus işgali karşısında duran ve bir simge olan Nene Hatun, ilk kadın pilotlardan Sabiha Gökçen, ilk kadın Başbakan Tansu Çiller, ilk kadın heykeltıraş Sabiha Bengütaş...Emin olun liste başarılı gurur verici kadınlarla devam edebilir. Ve ayrı olarak saygıyı hak eden benim için ve birçok kişi için önemli olan Zübeyde Hanım'ı unutmamak gerekir.Anlatmakla bitmeyecek iyi ki dediğimiz çok şeyin başını çeken evladıyla bize umut olan bir kadın.

Yani Neşet Baba'nın da dediği gibi : '' Kadınlar insandır, biz insanoğlu.'' Her geçen günün, kadına şiddetin azaldığı ve güzelliklerin bolca olduğu zamanları getirmesi dileğiyle hoşça kalın. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.