Takip Et
  • 2 Eylül 2014, Salı

Ya sizin?

Mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin? Ya da nedir mutluluk? Bana anlatsana. Para olsun veya olmasın harbi yüreklerle, değişmeyeni değiştirmek midir? Peki, siz içine kapanık dünyayı mutlulukla koruyabilir misiniz? Geçmişte yaşadığınız utançları sevinçleri görerek, kadere sitem ettiğiniz anları bilerek.

Bazı insanlar, mutluluğun parada olduğunu zanneder aslında hayattaki en büyük yanılgıları budur. Bence para yapay mutluluk getirir insanlara. Gerçek mutluluk yüreklerdedir, ta derinlerde. Her zaman örnek gösterilmiştir, rahmetli Sakıp Sabancı’nın oğlu zihinsel özürlü, Sakıp ağamızın elinde milyar dolarlar var peki zihinsel engelli oğlu bu durumdan kurtulabiliyor mu? Cevap hayır. O zaman demek ki para mutluluk değildir. Para kadere etki etmez. Onu değiştiremez. Bu sadece bir boyutu işin. Bazılarımız ise, mutluluğu evliyaların mezarlarına mum yakmakta arıyoruz. Bazılarımız falcıya gidip hangi üniversite olacak, kiminle ve ne zaman evleneceğim v.b sorularla sürdürüyoruz ömrü. Mutluluktur bu cevaplar bizim için ama uzun vadede görürüz ki istenilen cevaplar aslında yaşananlardan ibaretmiş, keşkelerin ardında bir ömrü tüketmişiz meğer farkında olmadan.

Herkes, bazen sitem eder yeri geldiğinde kadere. Yaşadıklarınıza şöyle bir bakın tecrübe kazandırdı aslında sizlere. ÖSS, YGS olmadı diye ağlamak, bir aşk uğruna inanılmaz çılgınlıklar yapmak hatırlasanıza şimdi gülüyoruz hepsine, daha da olgunlaşınca diğerlerine de güleceğiz kim bilir? Gözyaşı dökmek lazım bir kere zirveye ulaşmak için, anıları hatırladıkça geçmişi özlemek, insanın mutlu olduğu özel anları, paranın, çıkar çatışmasının olmadığı, doğallığın olduğu o zamanları bilmek bunlar aslolan şeyler değil mi zaten?

Şöyle bir düşünün hani ailenizin parası olmasın size teklif gelsin annenizden ya da babanızdan, oğlum kızım sana üst baş alalım mı? Diye. Yaşayan bilir bunları bir de yürekli insanlar hisseder, düşünürsünüz ailenizin durumunu. Yok anne benim ihtiyacım yok dersiniz. İşte bu zamanlarda para çok geri planlarda kalır ve mutlusunuzdur aslında. Bilirsiniz ki sizin mutluluğunuz için kalbi atan bir aileniz var. Belki de sizin için küçük bir imparatorluktur onlar. Acı tatlı bir sürü olaylara şahit olmuş yürekli insanlardır hep. O zaman benim için mutluluk ailem ve muhterem dostlarım olsun. Peki ya sizin mutluluğunuz nedir? Hiç düşündünüz mü? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.