Takip Et
  • 24 Şubat 2024, Cumartesi

İZMİR'DEKİ TABİAT ALANLARI

Meryemana Tabiat Parkı

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alır. 2008 yılında koruma altına alınarak tabiat parkı ilan edilmiştir. 3 bin 548 dekarlık alan, bir dönem Anadolu parsı, sırtlan ve kurt gibi yaban hayvanlarına ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde ise ağaçkakan, gökdoğan, kuzgun, atmaca gibi kuş türleri ile yaban domuzu ve yaban tavşanına rastlamak mümkündür.

Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ne de yakın olması nedeniyle diğer alanlara göre daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

Çiçekli Tabiat Parkı

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alır. 11 Temmuz 2011’de tabiat parkı ilan edilmiş I. Derece Doğal (Tabii) Sit Alanıdır. Şehre yakın ve rahat ulaşılabilir bir alan olduğundan dinlenme ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Yaban domuzu, çakal, tilki, şahin ve atmaca gibi türlere ev sahipliği yapar.

Gediz Deltası Sulak Alanı (İzmir Kuş Cenneti)

İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alır. 1999’da 1. Derece Sit Alanı ilan edilen bölge Türkiye’deki on dört Ramsar alanından biridir.

Delta içerisinde yer alan Çamaltı Tuzlası, her yıl binlerce kuşun uğradığı Kuş Cenneti’ne ev sahipliği yapar. Alanda yer alan kuş gözetleme kuleleri, pembe kanatlı flamingolar ve tepeli pelikanlar başta olmak üzere yaban hayatını izleme olanağı sağlar.

İzmir Doğal Yaşam Parkı (Sasalı Hayvanat Bahçesi)

İzmir’in Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi’nde yer alır. 1937’de Kültürpark’ta açılan hayvanat bahçesi, 2008 ‘de buraya taşınmış ve Doğal Yaşam Parkı olarak hizmet vermeye başlamıştır. 400 bin metrekarenin üzerindeki alanda 120 türde bin 500 hayvan ile 3 bini aşkın bitki türü bulunan Doğal Yaşam Parkı, 2011’de Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) üye olmuştur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.