Takip Et
  • 4 Kasım 2023, Cumartesi

İZMİR'DEKİ MÜZELER 2- İZMİR RESİM VE HEYKEL MÜZESİ

İzmir'in Konak ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Kültürpark Enternasyonel Fuar Alanı içerisinde yer almaktadır. Bruno Taut tarafından 9 Eylül 1952'de Kültürpark'taki dönemin Maarif Vekaleti Binası'nda bir galeri olarak ziyarete açılmıştır. 1973'te resim ve heykel sanatçısı Turgut Pura'nın da uğraşlarıyla galeri, müzeye dönüştürülerek Konak'a taşınmıştır. 2022'de ise tekrar Kültürpark'a taşınan müze, 2023 itibarıyla İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda yeniden ziyarete açılmıştır.

Müze koleksiyonunda 476 resim, 42 heykel, 24 seramik ve 49 baskı resim bulunmaktadır. Sergilenen eser sayısı ise 168'dir.

Müzede eserleri bulunan resim, heykel ve seramik sanatçılarından bazıları şunlardır: İbrahim Çallı, Şeker Ahmet Paşa, Halil Paşa, Hikmet Onat, Namık İsmail, Şevket Dağ, Zeki Kocamemi, Mahmud Cuda, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nurullah Berk, Cemal Tollu, Abidin Elderoğlu, Nuri İyem, Fahrelnisa Zeid, Mubin Orhon, Sabri Berkel, Neşet Günal, Turan Erol, Adnan Çoker, Halil Akdeniz, Neşe Erdok, Devrim Erbil, Turgut Pura, Kuzgun Acar, Zühtü Müridoğlu, Füreya Koral. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.