Takip Et
  • 28 Şubat 2024, Çarşamba

Cumhurbaşkanı duysa Nedim Kaplan ne yapar?

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile ilgili aktardıklarını henüz yazamama gerekçemin ima ve ithamlarınla hiç alakası yok canımın içi; detay isteme, daha önemli işlerim vardı.

Seni bu aralar çok ihmal ettiğimin farkındayım. Sitemlerini anlıyorum, senin de benim durumumu hoş gördüğünü ve göreceğini biliyor, müspet yaklaşımların için teşekkür ediyorum.

Sana daha önce de anlatmış ve senden gelen bilgilerle durumu karşılaştırmıştım. Nedim Kaplan, Koçarlı’da hükümet eliyle çok önemli işlerin gerçekleşmesini sağlamış görünüyor fakat kibri nedeniyle kırdığı kalp sayısı yaptığı işlerin üstüne çıkmış durumda.

Seçim sürecine girilince bu saptama çok daha belirgin bir hal aldı. Nedim Kaplan, Koçarlı’da AK Parti’nin oy deposu bir mahallede mezarlığın yanına düğün salonu yapmak istemiş, halk “Ölülerimizin yanı başında mı oynayıp kalgıyacağız” endişesine kapılmıştı. Düğün salonun yerini değiştirmek için akil bir heyet seçen mahalleli başkan Kaplan’a durumu arz etmek istemişti. Heyet daha söze başlamadan Kaplan, “Sizin köyde bazı yavşaklar benim düğün salonu yapmama engel olacakmış” deyince de çaylarını bitirmeden kalkmışlardı. O mahallede bir önceki seçimde 460 küsur olan AK Parti oyu son seçimde 170’li rakamlara gerilemişti. “Yavşaklar” ifadesinin genel seçime faturası böyle olmuş, yerel seçime ne olur; kestirmek zor.

Yukarıda bahsettiğim konuyu daha önce konuşmuştuk, bir hatırlayalım istedim. Nedim Kaplan’ın, makam odasından çok insanı kovduğu yönündeki iddiaları inanmak istemiyorum. Sen de inanma. Teyit ettiğim bir durum var o da; “Sayın Soylu arıyor, siz hemen çıkın ben rahat rahat konuşayım” diyerek odadan kovdukları olmuş.

Kendi partisinin milletvekilleri için de, “Bakanlardan randevuları hep ben alıyorum. Ben olmasan onlar bakanlarla görüşemeyecekler” diye eleştirdiğini kendi partili yöneticilerinden duydum. “Caka satacağım, ortamdaki birkaç kişiye hava atacağım” diye kırıp dökmedik insan bırakmayan Nedim Kaplan, seçim döneminde bunların sıkıntısını yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde gittiği kırsal mahallede yaşayan bir kadın ve yakınları, “Biz yıllarca sizin kapınıza görüşebilmek umuduyla geldik, görüşmedin. Şimdi de biz seninle görüşmeyeceğiz” diyerek adeta Nedim Kaplan’ı ve beraberindekileri kovmuş. Yağhanlı Mahallesine yapılan program kahveci “Gelmesinler” dediği ve mekânı açmadığı için iptal olmuş. Acaba esnafı bu duruma getiren ne oldu?

Nedim Kaplan’ın belediye çalışanlarından kullanacakları oyun fotoğrafını istediği söylentileri umarım doğru değildir. Depremzedelere yardım için köylülerin belediyeye verdikleri odunların deprem bölgesine gönderilmediği, şimdi seçim döneminde promosyon olarak kullanıldığı haberi yayımlandı. Yalanlama gelmedi. Üzülmekte haklısın, inanılmaz kötü bir durum.

Koçarlı merkezde doğalgaz çalışmaları sonrasında sokaklar toz, çamur olmuştu ve Nedim Kaplan önce kendi evinin önünün parke kaplaması ve çevre düzenlemesini yapmıştı ya; bu durumu içerleyen çok sayıda seçmen şimdilerde tepkisini kusuyormuş.

Senden gelen bilgilerle bana ulaşanlar üç aşağı beş yukarı örtüşüyor. “Gönül Belediyeciliği” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Aydın’a geliyor. Bilse kendi partisinin belediye başkanının kibrine mağlup olduğunu, gönle düşmek yerine kalp kırdığını ne der, ne yapar? AK Parti hükümetinin ilçeye yaptığı onca yatırım, Nedim Kaplan’ın kibri yüzünden karşılıksız kalırsa en çok Erdoğan üzülür. Bir de Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı’da bunların olması ne kadar üzücü…

Nedim Kaplan, “Benim rakip tanınmıyor, seçimi rahat kazanıyorum” diyormuş.

Sayın Kaplan’a, “Ummadık taş, yarar baş!” atasözünü aklından çıkarmadan, gönüllere düşmek ve kalpleri kazanmak için son bir ayı kaldığını hatırlatmakta yarar var. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.