Takip Et
  • 18 Mart 2024, Pazartesi

Vatandaş dövecek adamın yoksa aday olma kardeşim!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adamları pazaryerinde vatandaşı evire çevire dövdü. Vatandaşı darp eden çetenin başında da CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı, fiili ASKİ Genel Müdürü olduğu iddia edilen, Çerçioğlu’nun sekreteri Gökçen’in kocası Ozan Çavuşoğlu vardı.

Bu olay, bizim beş yıldır Aydın kamuoyuna anlatamadığımız gerçeği, 5 dakikada haykırdı. Biz yıllardır Özlem Çerçioğlu’nun terör örgütleri ile, mafyalarla, devletin makamlarını kötüye kullananlarla iş tuttuğunu belgeleyen iddianameler, soruşturmalar ve kovuşturmalarla görünür gerçeği haykırıyorduk.

Bizim 5 yılda yapamadığımızı, Ozan Çavuşoğlu ve adamları 5 dakikada yaptılar. Çerçioğlu’nun pazar gezisinde kendisiyle konuşmak isteyen vatandaşı dövdüler. Hatırlar mısın; Çerçioğlu korumasız gezdiğini söylüyordu seçim kampanyasının ilk günlerinde. İddia ediyorum, korumasız şehrin her hangi bir yerinde 100 metre yürüyemez. Çünkü biliyor, Aydın’ın 15 yılını ve kaynaklarını heba ettiğini vatandaşın da bildiğini ve tepki göreceğini. Koruma ordusu, kamera ve basın ekibi ile gerilla yöntemi vur, kaç halkın arasına girip görüntü vermekle yetindi bugüne kadar.

Anketler kötü, seçimi kaybediyor. Son dakika bir şeyler yapabilme ve durumu lehine çevirebilme gayretinde, lakin olmuyor. Ozan ve saz arkadaşlarının bir yanlışı tüm umudu kırıyor. Çerçioğlu, gidiyor.

“BİZE İNSAN LAZIM TANRI DEĞİL”

Neyse Çerçioğlu’nun durumunu yine konuşuruz. Ben sana AK Partili Nedim Kaplan hakkındaki yeni sorularına yanıt vermedim. Biliyorsun bizim haber merkezine düşen bir video var. Aralarında Nedim Kaplan’ın yeğeni ve çok yakınlarından oluşan bir grup belediye çalışanı Orman’a ait belediyenin işlettiği mekanda içkili alem yapmışlar. O kadar dağıtmışlar ki, her biri horlaya horlaya uyuya kalmış içtikleri yerde. İçlerinden ayık kalan biri de bütün bu olanları kaydetmiş. Ramazan günü ortaya çıkan video, Koçarlı’da ve Aydın kamuoyunda büyük tepki topladı. Beni arayanlar oldu, videonun bize nasıl ulaştığını merak ediyorlarmış.

Eğer bir yayın kuruluşu, bir siyasetçi ya da bir yöneticinin yanlışlarını haber yapıyor, onu eleştiriyorsa ne kadar harici ve dahili düşmanı varsa o kuruluşa ya da gazeteciye belge bilgi yağdırır. Nedim Kaplan ile ilgili durum da öyle; bazen en yakınından, bazen de en uzağından bilgi ve belgeler geliyor. En son elimize ulaşanlar fena; kendi partisinin belediye meclis üyeleri AK Parti Genel Merkezine Nedim Kaplan’ı şikayet eden yazı kaleme almışlar ve altına da 5 kişi imza atmışlar. Yolsuzluklardan, ahlaksızlığa inanılmaz iddialar var. Haber merkezimiz inceliyor, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Burada yazmayayım; kamu yararı ve kamu zararı açısından aramızda kalmayacak kadar büyük meseleler.

Geçen sana anlatmıştım; Geçen seçimlerde Nedim Kaplan’a oy veren biri ulaştı; “Bu kez vermeyeceğiz, bize tanrı değil  insan lazım” dediğini aktarmıştım. Buna benzer onlarca arama ve mesaj aldım. Nedim Kaplan konusundaki üzüntünü anlıyorum, içine girdikçe, deştikçe ben de çok üzülüyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.