Takip Et

Kısmetse güzel olur

Seninle sohbetlerimizin ortağı giderek artıyor. Dünkü konumuz Yenipazar ve pideydi. Nasıl dönüşler geldi, tahmin bile edemezsin.

Ortak bazı kanaatler var; onları aktarmam gerek sana. Yenipazar’da pidenin gereksiz pahalı olduğu düşüncesi çok yaygın.

Pidecilerin kendini geliştirmesi gerektiğini düşünen çok sayıda Yenipazarlı var. Karacasu pidesine ilişkin de şu yorum yapılıyor;

Bir yerde biri pideyi iyi yapıyorsa muhakkak ustası ya Karacasuludur ya da Karacasulu bir ustanın çıraklığını, kalfalığını yapmıştır.

Koçarlı’nın da ünü yayılmış baya, orayla ilgili de çok güzel mesajlar ve aramalar aldım. Aydın Merkez ilçe Efeler’deki pideseverleri çekmeyi başarmışlar.

Çine’deki bazı pidecilerin de Yenipazar kadar güzel yaptığını ve çok daha ucuza sattığını söyleyenlerin sayısı da az değildi.

Söke’nin tahinlisinin coğrafi işaret tescili aldığını yazmışsın bana. Belge ile olmuyor o işler canım benim.

Buna bir örnek vereyim. Aydın’da bizim Metin Can adında gazeteci bir ağabeyimiz var. Belki adını ilk kez şimdi benden duyuyorsun.

Kendisi sık sık Yılmaz Özdil’in sınıf arkadaşı olduğunu söyler ve gazetecilik diplomasıyla sürekli övünür, durur.

Söke tahinlisi bana göre Metin Can, Karacasu’da Halil İbrahim Usta’nın yaptığı da Yılmaz Özdil. Konu tek başına belge değil yani.

Daha önceleri yaşadığım bir olayın benzeri de bu yazı sonrası başıma geldi. Hatırlar mısın; bir ara Vardar Pastanesinde su böreğinden bir kişinin zehirlendiği iddiası ortaya atılmıştı.

O zaman aydindenge.com.tr’yi ben yönetiyordum. Bin tane yorum geldiyse; 999’u Vardar’ı savunuyordu. Böyle bir şeyin asla ve kata gerçek olmayacağını söylüyorlardı.

Müdavimlerinin olumsuz bir habere tahammülü yoktu.

Dün de yüzlerce mesaj ve onlarca aramanın yüzde 90’ı Nazilli Kısmet Pide ile ilgiliydi. Görmezden geldiğim düşüncesi çok hakimdi. Çünkü; Nazilli’ye hiç değinmemiştim. Kısmet’i ben de bilirim ve severim.

O mekanı, Aydın’ın en iyilerinin bir araya geldiği fuar standı gibi görürüm. Eleştirilerin yerinde, ihmal etmişim, atlamışım. Adı, Kısmet ise pidesi de güzel olur.

ÖZÜR ÖZEL VE ÇİNE’DE İYİ PARTİ’NİN ÜÇ M’Sİ

Yazının içinde geçen siyasi kulis bilgileriyle ilgili de çok yorum geldi. Yenipazar’da CHP’den Aytekin Sözen’in de adı yoğun geçiyormuş. Fuat Tütüncüoğlu da düşünüyormuş. İYİ Parti ya da CHP’den Avukat Ünal Sarıoğlu da olabilirmiş.

Nazilli’deki siyasi gelişmeleri neden takip etmediğimi de merak eden olmuş. Sıra oraya da gelecek.

Çine’de İYİ Parti, üç Mehmet ve bir Cengiz arasında gidip geliyormuş. Madenci Mehmet Tuncer, Harita Mühendisi Mehmet Demir ve Mimar Mehmet Yavuz da en az Veteriner Hekim Cengiz İnce kadar iddialıymış.

CHP’nin Aydın’daki dört milletvekilinden ikisi Bülent Tezcan ve Sülyman Bülbül, İmamoğlucuymumş. Evrim Karakoz ile Hüseyin Yıldız da Kılıçdaroğlucuymuş. Özgür Özel adına üzüldüm. Kılıçdaroğlu, kiminle yarışacak bir kez daha sorguladım. Düşünsenize; biriyle başa baş yarışa giriyorsunuz. Yarışta iki taraf var ama siz yoksunuz.

Anlayacağın pide bereketli bir yiyecek. Dönüşlerinden gelen bilgilerden fark et sen de. Konusuz kaldık mı; gireceğiz yine pide gündemine. 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.