Takip Et
  • 19 Ekim 2015, Pazartesi

Aydın'ın 'Atay mı, Savaş mı?' seçimi

7 Haziran’da yapılan seçimler, hiçbir partinin tek başına iktidar olmasına olanak sağlayan bir şekilde sonuçlanmadı. Seçim sonucuna göre koalisyon kurması gereken partiler de bunu beceremedi ve seçimlerin tekrarlanması kararlaştırıldı. 1 Kasım’da yeniden sandığa gidecek olan Türkiye’de sonuçlar nasıl olur, kestirmek zor.

İlimiz Aydın’a gelecek olursak, ‘burada seçim, sadece 1 milletvekili için yapılıyor’ diyebilirim. Böyle düşünmemin sebebi de daha üstünden 5 ay bile geçmeyen seçimde elde edilen sonuçlardır.

Aydın’dan milletvekili çıkaran partilerin aldığı oylara göz atmak gerekirse; 7 Haziran’da yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde, 270 bin 12 oy alan CHP 4, 200 bin 272 oy alan AK Parti 2, 120 bin 946 oy alan MHP 1 milletvekili çıkardı.

Diğer partilerin oyları hiç değişmeden kendi oyunu artırarak, milletvekili sayısını artırması olasılığına sahip en yüksek parti, 2 bin 237 oya ihtiyacı olan AK Parti olarak gözüküyor. Bir olan milletvekili sayısını ikiye çıkarabilmesi için MHP’nin 14 bin 61 oya daha ihtiyacı var.

CHP’nin milletvekili aday listesini değiştirmemesi ve AK Parti ile MHP’nin değiştirmiş olması gibi konularla yazıyı dağıtmak istemiyorum.

Rakamlardan anlaşılacağı üzere Aydın’da seçim, ikisi de Çineli olan, CHP 4. Sıra Adayı Mehmet Fatih Atay ile AK Parti 3. Sıra Adayı Mustafa Savaş arasında yaşanıyor.

1 Kasım sonrası “Aydın’ı Milletvekili olarak Mustafa Savaş mı, Mehmet Fatih Atay mı temsil edecek? CHP 4’ü koruyacak mı, AK Parti 3’ü çıkaracak mı” sorularının cevabını merakla bekliyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.