Takip Et
  • 26 Ağustos 2021, Perşembe

Dr. Devlet Bahçeli’ye

Sayın Genel Başkan;

Aydın’da, 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin aday çıkarmayarak verdiği destekle seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında vahim yolsuzluk ve suç iddiaları var. Küçük bir araştırmayla hepsini öğrenirsiniz.

Bizler, basın mensupları olarak bu iddiaları, iddialarla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşan yayınlar yapıyoruz. Bunların içinde soruşturulanlar, kavuşturulanlar, soruşturmada ve kavuşturmada zaman aşımına uğratılanlar ve uğratılmaya çalışılanlar var.

Gazeteci Serhan Seyhan ile birlikte yaptığımız televizyon programında bir yıla yakın zamandır bu konuları gündemde tutuyor, belgeleriyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bugüne kadar her biri en az 45 dakika süren kırka yakın program yapmışızdır. Son programımızda gazeteci Serhan Seyhan, bir konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun soruşturma izni vermemesi yönünde nasıl kandırıldığını belgeleriyle ortaya koydu.

Aydın’da bürokrasinin, yargının Özlem Çerçioğlu hakkındaki iddialara ilişkin yaklaşımlarını eleştirdi ve “Siyaset kurumu ne yapıyor? AK Parti Aydın Milletvekilleri neden susuyor? MHP İl Başkanı nerede?” dedi.

Bunun üzerine, “O’nu (MHP İl Başkanı) genelde zenginlerin yanında görüyorum. Kaldı ki, belediye başkanlığı yapmış, belediyeciliği bilen bir siyasetçi” şeklide bir yorumda bulundum.

Ertesi günü MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, CHP’li Çerçioğlu’nu savunan metin yazarlarının kendi parti mensuplarını açıklamaları ya da sosyal medya trollerinin kullanmaları için ürettiği türden ifadeleri de barındıran bir açıklama yaptı.

Aynı açıklamasında il, ilçe teşkilatları ve tüm yönetim mensupları olarak sizin emir ve direktifleriniz doğrultusunda çalıştıklarını vurguladı.

Buradaki temsilcilerinizin, Aydın halkına hizmete dönüşmesi gereken milyarlarca lira ile ilgili yolsuzluk iddiaları ve Aydın’ın kaybolan yıllarına ilişkin gözle görülür bir hamlesi ve söylediği en ufak bir cümle bulunmuyor.

Partinizin Aydın’daki son seçimlerde uğradığı hezimetlerden filan hiç bahsetmeyeceğim. Vesayet ile yönetilen kasaba ve şehirlerde siyasetin organik yapılmadığını, siyasi parti teşkilatlarının tabeladan ibaret yöneticilerinin de birilerinin ali menfaatleri için koltukları tutan aktörler olduğu gerçeğini yıllardır gözlemleyen bir gazeteci olarak bir sorum olacak.

Aydın’daki temsilcilerinize, CHP’li belediyedeki yolsuzluk iddialarına ilişkin suskun kalmaları, herhangi bir siyasi söylemde bulunmamaları ve bu konuda kendilerine eleştiri geldiğinde ‘biz Devlet Bahçeli’in talimatları doğrultusunda görev yapıyoruz’ demelerini siz mi söylediniz?

Eğer öyleyse; bilmek isteriz.

Değilse; bilin isteriz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.