Takip Et
  • 19 Kasım 2014, Çarşamba

Saloncunun vicdanından kurtar Çerçioğlu

Aydın halkının çok büyük bir sorunu var. Evlenecek olan gençler ve çocuğunu everecek anne babalar gerçekten çok zor durumdalar. 3 saatlik düğün için 10-15 bin lira düğün alanı kirası ödemek zorundalar. Bunu da bulmakta çok zorlanıyorlar. Aylar öncesinden yerler kapatılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal belediyeciliği çok önemsiyor. Seçilmesinde bu yöndeki çalışmaları da büyük rol oynadı. Hem sosyal hem de ekonomik olan düğün salonu/alanı sorununu çözmesi gerekir.

Bu sorunu en çok Efeler halkı yaşıyor. İlçede düğün yapmak, inanılmaz zor iş. Salon bulmakta zorlanan halk, 10-15 bin lira arasındaki fiyata da karşı çıkamıyor. Çünkü yer yok. Evlilik nedeniyle zaten ekonomik zorluk yaşayan gençlerin belini büken bu durumdan kurtulmanın en etkili yolu ise başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin ve parası olan kurumların yatırım yapmasından geçiyor.

Tüccarın 10-15 bin lira istediği alanı halka 2 bin liraya verecek kamu tesislerine acil ihtiyaç var. Böyle giderse gençler evlenmekten vazgeçebilir.

Uyarması bizden, sorunu çözmesi de Çerçioğlu ve diğer başkanlardan.

Hayırlı, mübarek olsun.

Not: Salona nikah kıymaya giden memur için 400-500 TL istendiği gibi olumsuz bir şikayeti de bu vesileyle iletmiş olalım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.