Takip Et
  • 26 Nisan 2018, Perşembe

ÖR-KOOP SEÇİMLERİ VE SİYASET

Kooperatifler ve hayır dernekleri gibi kuruluşlara siyaset bulaştırılmamalıdır, zira bilhassa üretici kooperatiflerine siyaset bulaştırılması fevkalade yanlıştır. Kooperatiflerde siyaset yapmak isteyenlere tavsiyemiz, sempati duydukları partilerde siyaset yapmalarıdır. Kooperatiflerde her partinin sempatizanları ve seçmenleri elbette vardır, ancak bilhassa üretici kooperatiflerine siyaset bulaştırılmasının kooperatif üyelerinin hoşuna gitmediği Ör-Koop seçimleri ile bir kez daha anlaşılmıştır.

Bildiğiniz gibi Ör-Koop Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Sultanhisar, Köşk, Karacasu ve Bozdoğan'da süt hayvancılığı yapan çiftçilerimizin üye oldukları, üreticilerimizin sütünü değerlendiren, ülkemizin en büyük kooperatiflerinden birisidir ve buraya siyasetin egemen olması, üreten çiftçimizin hayrına değildir. Siyaset yapan insan eğer üretici ise elbette kooperatif üyesi olur, kooperatife üye olurken partisi sorulmaz, ancak üretici olup olmadığına bakılır.

Geçtiğimiz günlerde Ör-Koop kongresi yapıldı ve iki liste yarıştı.1- Ör-Koop Başkanı Çetin Kapucu'nun başkan adayı olduğu mavi liste, 2- Ör-Koop Müdürü Ünal Önal'ın başkan adayı olduğu beyaz liste. Ancak mavi listenin kazanması için CHP örgütleri, CHP'li iş adamları, CHP'li müteahhitler, Büyükşehir'in elemanları seferber olmuşlar, kooperatif üyeleri tek tek aranmış veya ziyaret edilerek mavi listeye destek istenmiş. Ancak süte siyaset karıştırılması, süt sağan çiftçimizin hoşuna gitmemiş, tercihlerini beyaz listenin başkan adayı Ünal Önal'dan yana kullanmışlardır.

Hayvancılık Kooperatifleri üst birliği olan HAY-KOOP Merkez Birliği Başkanı Ahmet Ertürk'ün de destek verdiği Ünal Önal'ın beyaz listesi (1261) oy alırken, CHP örgütlerinin, CHP'li iş adamı ve müteahhitlerin ve Büyükşehir'in desteklediği Çetin Kapucu'nun mavi listesi (649) oy alabilmiştir. Kanımca CHP işe karışıp siyaset bulaştırılmasa Ünal Önal belki yine kazanabilrdi, ancak bu kadar fark yapıp ikiye katlayamazdı.

Özetle Ünal Önal isimli genç bir delikanlı, hem mavi listeyi hem CHP örgütlerini, hem olaya müdahil olan CHP'li iş adamı ve müteahhitleri, hem de CHP'li belediyeler ve Büyükşehir'i bir çuvala doldurmuş, sandığa kilitlemiş toprağa gömmüş oldu.

Umarım bundan sonra üretici kooperatiflerine siyaset bulaştırmayı düşünenler, Ör-Koop seçimlerinden ibret alarak hareket eder ve süte siyaset bulaştırmazlar diye düşünüyorum. Sanırım Ör-Koop seçimleri geçmişte bizim gazetede yazan ve Ahmet Ertürk Ör-Koop'tan kapı dışarı edildi gibi yakışıksız ifadeler kullanan CHP trolü A.B. gibilerine de kapak olmuştur.. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.