Takip Et
  • 6 Mart 2017, Pazartesi

ERBAKANSIZ ERBAKAN'I ANMA PROGRAMI

İnsan bir kere savrulmaya görsün! Bir kere savrulmaya başladı mı tut tutabilirsen artık savruldukça savrulur. Hele işin içine hırs ve kıskançlık girince , hırs ve kıskançlık aklın, mantığın ve idealin önüne geçiyor. Geçtiğimiz günlerde, rahmetli Erbakan Hoca’nın ölüm yıl dönümü münasebetiyle Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından Erbakan Hoca'yı anma programı düzenleniyor. O programda, davetliler arasında CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve gelecekteki CHP genel başkanlığına aday olması beklenen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu var ama rahmetli Erbakan Hoca’nın çocukları yoktu. Daha sonra gazetelerden okuyoruz ki Fatih Erbakan kendilerinin davet edilmediğini söylüyor. Yani Erbakansız Erbakan'ı anma programı. Merak ettik acaba Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Karamollaoğlu 'Erbakanlar gelirse partiyi elimden alırlar' diye mi korktu da Erbakan’ın çocuklarını davet etmedi. O programda CHP hem mevcut genel başkanına hem de ileride genel başkan adayı olması beklenen Metin Fevzioğlu’na konuşma fırsatı sunuluyor. İnsanlar merak ediyor, acaba Saadet’in üst yönetimi Mehmet Bekaroğlu gibi CHP'den milletvekili olmak için CHP’ye göz mü kırpıyor.

Anayasa değişikliği kabul edilir, yani referandumda evet çıkarsa ister istemez bazı partiler arasında yumuşama , cumhurbaşkanı seçimi öncesi bazı birliktelikler söz konusu olacaktır. Birinci turda hiç kimse % 50’nin üzerinde oy alıp cumhurbaşkanı seçilemesse 2. tur için bazı birliktelikler mutlaka olacaktır. Öyleyse o birliktelik düşünüldüğünde partiler birbirlerine karşı daha yumuşak davranmak isteyeceklerdir. Merak ediyoruz acaba Karamollaoğlu veya Saadet’in üst yönetimi şimdiden belli mi ediyor doğrusu merak ediyoruz. Yalnız o karede eksiklikler de vardı. Mesela Perincek yoktu, bir de CHP’nin stratejik ortağı HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın temsilcisi var mıydı bilemiyoruz.

CHP’li dostlarımız 'stratejik ortak' sözüne kızabilirler ancak, hiç kızmasınlar! 7 Haziran seçiminin arkasından HDP Genel Başkanı Demirtaş’a 'İkimiz iyi salladık' diyen CHP’li Şafak Pavey değil miydi? Almanya şansölyesi Merkel geldiği zaman Sayın Kılıçdaroğlu Merkel ile görüşmesine, yanında HDP temsilcisi İdris Balukhen’i götürmedi mi? Daha dün Almanya'da yapılan hayır paneline CHP ve HDP milletvekilleri birlikte katılmadı mı?. CHP HDP ile birlikte hareket ederse iyi, hatta geçmişte DEP'lilerin CHP’den aday yapılmaları gibi. Ancak MHP, AK Parti ile birlikte hareket ederse kötü öyle mi? Artık saflar belli oluyor. Görünen o ki bundan sonra dünya görüşleri ve tabanları birbirine yakın olan partiler, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi koalisyon kuracaklardır, yani Türkiye iki partili sisteme doğru gidiyor. Bakalım Karamollaoğlulu Saadet partisi ne tarafta yer alacak, hep birlikte göreceğiz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.