Takip Et
  • 13 Ağustos 2018, Pazartesi

MAHALLİ SEÇİMLERE GİDERKEN!

Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın'da sekiz milletvekilinin dördünü kazanarak büyük bir sinerji yakalamış gözüküyor!. AK Parti yakaladığı bu sinerjiyi devam ettirebilir, bu heyecanı canlı tutabilirse, Aydında birçok belediye başkanlığını kazandığı gibi, büyükşehir belediye başkanlığını da kazanabilir. Ancak rehavete kapılır, eski hatalarını tekrarlarsa işlerinin kolay olmadığınıda ,ak AK Parti'yi yönetenler görmelidir.

AK Parti'nin dördüncü milletvekili sayın Rıza Posacı'nın vekilliğini Cumhur ittifakı sayesinde kazandığını unutmamalıdır.

24 Haziran seçimlerinde bir önceki 2015 bir kasım seçimlerine göre Ak parti yüzde iki, CHP yüzde yedi oy kaybetmiş görünüyor! 1 Kasım seçimlerine göre atmış bin seçmen artışına rağmen hem yeni seçmenden oy alamayıp hemde bir kasım seçimlerine göre oy kaybeden partiler, şapkayı önlerine koyup düşünmelidirler! MHP yi saymıyorum malum milliyetçi hareket partisi HDPli bir koalisyona evet demediği için suikaste uğradı!. CHP'nin kaybettiği oyların nereye gittiği belli! TV açık oturumlarında bazı CHP yandaşlarının (hakan bayrakçı) gibi bir evde beş oy varsa bir tanesini iyi partiye,bir tanesi HDPye üç tanesi de CHP'ye verilmeli derken,CHP genelbaşkanı Kılıçtaroglu HDP mutlaka barajı aşmalı diyordu! bu söylemleri birçok CHPli talimat kabuletti, tabi elaltından CHP lilerede söylendi. özetleyecek olursak CHPnin kalesi olan yerlerde HDP ye çıkan oylara baktıgınız zaman CHPnin kaybettigi oyların nerelere gittigi belli oluyorda, Ak parti oylarının nereye gittigi muamma!ancak ben MHPye gittigini düşünüyorum.

Bildiginiz gibi AK parti 2004 mahalli seçimlerde hen AYDIN belediye başkanlıgını farklı kazanmış,hemde CHPnin kalesi olarak bilinen Kuşadası belediye başkanlıgını kazanmıştı. Ancak kendi hataları yüzünden merkez sagın kalesi olarak bilinen Bozdogan Nazilli gibi birçok önemli ilçeyide kaybetmişti.! Bozdogan gibi sagın kalesini CHP ye kaptırmıştı.daha sonraki seçimlerdede yine çarşı camiine imam seçmekle belediye başkanı seçmeyi birbirine karıştırdı,netice olarak bir milyonun üzerinde nüfusu olan Aydında toplam nüsusu yüzbini bile bulmayan dört adet mütevazi küçük ilçe belediye başkanlıgı elinde kalıverdi! bunları yazdıgım için bazı dostların bana kızacaklarını biliyorum ancak birileride bunları söylemesi lazım,unutulmamalıki! dost acı söyler.

AK parti Aydının sosyal yapısını dikkate alarak,Aydın halkının kendine yakın bulacagı Aydın halkı tarafından kabul görecek adaylarla yola çıkmalı,yola çıkarkende son dakikayı beklemeden yola biraz erken çıkmalıki başarılı olabilsin. Unutulmamalıki erken kalkanyol alır.AK parti bu atasözünü dikkate almalıdır. Sadece belediye başkanlıgı degil,belediye meclisi üyelikleri içinde erkenden kafa yormalı,fikir üreten,belediyeye katkı sunacak,sepetinde pamugu olan insanları şimdiden tesbit etmeye başlamalıdır. Eger Ak parti böyle yapabilir,geçmişdeki hatalarından ders çıkarır,çarşı camiine imam seçmeyle Belediye başkan seçmeyi birbirine karıştırmazsa! kaybettigi birçok belediyeyi kazandıgı gibi Büyükşehir belediye başkanlıgınıda kazanabilir.Ancak büyükşehir belediye başkanlıgını kazanmak için Efeler başta olmak üzere Nazilli Çine Söke gibi büyük ilçelerde seçimleri farklı kazanmak gerektigide unutulmamalı,erken kalkanın yol alacagıdan akıldan çıkarılmamalıdır vesselam. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.