Takip Et
  • 22 Mayıs 2014, Perşembe

Yaza fit girelim

Bugünkü yazıma hızlı son dakika egzersizleri ile başlayacağım.

Formda bir vücut için düzenli egzersiz en iyi yol olsa da, önemli bir gün öncesinde gerçekleştireceğiniz son dakika egzersizleri de daha iyi görünmenizi sağlayacaktır.

Vücudunuzda özellikle öne çıkmasını istediğiniz bir kısım varsa, son dakika egzersizlerinizde bu kısma odaklanın. Mesela karın kaslarınızı öne çıkarmak istiyorsanız, gerçekleştireceğiniz mekik egzersizleri işinize yarayacaktır. Bu bölgeye egzersizle birlikte kan geleceğinden, kaslarınız çok daha sıkı ve formda görünecektir.

Sakınmanız gereken yiyecekler

Sıkı, düz bir karın için en iyi yol düzenli olarak sağlıklı beslenme ve egzersiz olsa da, özel bir günün öncesinde de bazı yiyeceklerden uzak durarak daha ince ve çekici bir vücut görünümü elde edebilirsiniz.

Özellikle vücudunuzun şişkin bir görünüm elde etmesini engellemek için, belli meyve ve sebzelerle, fasulye ve belli tahıl türleri gibi aşırı lifli yiyeceklerin tüketimini sınırlandırın.

Ayrıca tuz, karbonatlı içecekler ve sakızdan da uzak durun.

Düz bir karın için tüketmeniz gereken yiyecekler

Belli yiyeceklerden uzak durmanız gerektiği gibi, yaklaşan önemli gün öncesinde tüketimine ağırlık vermeniz gereken yiyecekler de bulunmaktadır. Beslenme düzeninizdeki aşırı tuzlu yiyeceklerin tüketimini sınırlandırıp, muz ve kuru meyve gibi potasyum açısından zengin gıdalara yönelin.

Ayrıca vücudun daha şişkin bir görünüm taşımasına neden olan gaz ve toksinleri elimine eden yiyecekler de güzel bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Evet yaz yaklaştı elimizi çok çabuk tutmalıyız. Aslında yapılacak çok basit öneriler bunlar. Göreceksiniz sonuçlar süper olacak. Şimdiden iyi sporlar

Sporsuz kalmayın, sporsuz yaşlanmayın, Allah'a emanet olun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.