Takip Et
  • 13 Mayıs 2016, Cuma

Yaza merhaba

Bu hafta oldukça sıcak başladı, sıklıkla kullandığım sıcak çorbalar artık yerini soğuk çorbaya bıraktı, yaz meyveleri manavlarda renk şöleni yapmaya başladı. Kısa tatilleri fırsat bilenler karpuz kabuğunu denize düşürdü bile. Ama kış kilolarıyla başı dertte olanlar hâlâ diyet yapma programındalar.

Ben, "Önemli olan her mevsim her gün, her saat dengeli beslenmek" diye yeniden hatırlatmak, ama bu dönem için düşük kalorili ve yaza uygun bazı tariflerle de kış kilolarınızı vermenize de yardımcı olmak istiyorum.

Yaz aylarında yeterli sıvı ve elektrolit dengesini korumak çok önemlidir. Bunun için başta su olmak üzere, maden suyu, ayran ve çaylar kullanılabilir. Yaz meyvelerinin su içeriğinin yüksek olması bize doğanın armağanıdır. Özellikle el ve ayaklarda şişme yani ödeme karşı potasyum içeren meyveler doğanın bize sunduğu birer ilaç adeta...

—Kayısı ve kavun çok iyi potasyum kaynağıdır.

— Karpuz su içeriği yüksek bir susuzluk gidericidir.

— Kiraz ödemi çözme özelliği taşır.

— Şeftali potasyum içerir, hem de susuzluğu giderir.

— Üzüm ve incir yaz aylarının tatlısı olarak

düşünülebilir, miktara dikkat etmek önemlidir.

— Yeşil erik yazın geldiğin habercisidir su ve lif içeriği önemlidir hem de düşük kalorilidir.

Daha bunlara ekleyebileceğiz birçok yaz meyvesi var. Önemli olan vücut olarak bizim neye ihtiyacımız olduğunu bilmek. Unutmayın yazın kio vermek çok daha kolaydır. Vücut yağı depolamada zorlandığı için kışa göre bu çok büyük bir doğa harikası aslında.

Unutmayın bol bol su… en az 2 litre…

Sporsuz kalmayın… Allaha emanet olun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.