Takip Et
  • 8 Mart 2017, Çarşamba

SABAH SPORUNUN FAYDALARI

Sabah sporunun faydaları neler?

Sabah erkenden işe gidiyor veya erkenden kalkıp çocuklarla ilgilenmek durumunda kalkıyorsanız sabah spor yapmak yerine 10 dakika fazla uyuyabilmek daha çekici gelecektir. Ancak sabah spor yapmak, vücudunuz için daha faydalı olduğu gibi özellikle kilo vermek istediğiniz dönemlerde kolay yağ yakımı sağlar, metabolizma hızını artırıcı etki gösterir ve güne daha zinde başlamanızı sağlar.

Aslında sabah egzersizlerine sadece 10 dakikanızı ayırmanız sabah sporunun faydalarından yararlanmak için yeterlidir. Çünkü, sabah kahvaltısı öncesi yapılan sabah egzersizleri yağ yaktırır. Ayrıca yemek öncesi vücudu uyandırdığınız, metabolizmayı hızlandırdığınız için kahvaltı da yediklerinizi de daha kolay şekilde yakarsınız.

SABAH SPORU YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Vücudumuz için çok faydalı olsa da bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin kalp sağlığı en çok düşünmemiz gereken detaylardan biri. Bu yüzden yaptığınız egzersizlerin sizi zorlamaması şart. Bu evde yaptığınız sabah egzersizleri için de, dışarıda yaptığınız yürüyüş veya koşu için de geçerli.

Diğer yandan sabah egzersizleri sonrası kahvaltı şart. Gece ve sabah sporu ile vücudun tükettiği enerjiyi yerine koymalısınız. Ancak bunu doğru besinlerle yapmak da çok önemli. Kahvaltıda protein ağırlıklı beslenmek uzun süre tok kalmanızI da sağlayacaktır. Ancak spor yapmadığınız zamanlarda da karbonhidratlardan uzak durmakta fayda var

Ayrıca sabah egzersizi içine esneme hareketleri eklemeyi de unutmamalısınız. Hem incinmelerin önüne geçersiniz hem de rahatlama hissedersiniz.

Sporsuz ve sağlıksız kalmayın… Allah'a emanet olun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.