Takip Et
  • 9 Nisan 2016, Cumartesi

Hızlı kilo vermenin vücut için zararları

Hızlı kilo veren pek çok kişi, derisinde sarkmalar olduğundan şikayetçidir. Bu durum genellikle çok hızlı kilo verildiğinde, sadece kardiyo çalışmalar yapıldığında ve yeterli beslenilmediğinde ortaya çıkmaktadır ve kişiyi oldukça rahatsız etmektedir. Aslında tek yönlü ve hızlı kilo verme uygulamaları, kesinlikle önermediğimiz bir durumdur. Örneğin 3 ay içerisinde 15 - 20 kilo vermek, kişiyi ilk başta tartının üzerinde memnun etmektedir. Fakat aynanın karşısına geçtiği zaman moral bozukluğu yaşayabilmektedir. Çünkü kilolar verilmiştir fakat kişinin vücudu şekilsiz bir hal almıştır.

Bunun en büyük nedeni bir anda beslenme planında yapılan radikal hareketler sonucunda, hiçbir şey yememektir. Bunun sonucunda ise derinin altı boşalmaya başlamıştır ve aynı ölçüde sıkılaşma meydana gelmemiştir. Fakat bizler, kontrollü bir şekilde kilo verilmesinden yanayız. Yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde kilo verilmesi, sizi ikinci bir işten kurtaracaktır.

İkinci bir iş dememizdeki amaç şudur; hiçbir şey yemeden ve bol kardiyo egzersizler yaparak verilen kiloların sonucunda kişi kas kaybı yaşamaya başlamıştır. Kas kaybı, kişinin metabolizmasının yavaşlamasına neden olmaktadır. Yani 'Hızlı kilo vereyim' derken aslında yavaş yavaş sağlığını kaybetmeye başlamıştır. Kas kaybı sonucunda derideki sarkmalardan daha önemli bir sorun vardır. Kasların güçsüzleşmesinden ötürü, eklemlere ve kemiklere binen yük artmaya başlamıştır.

Sağlıklı olalım derken, bir anda sağlığımızı kaybetmemiz söz konusudur.

ZAMANA YAYILMALI

Beslenme planında bir anda oluşan bu köklü değişiklik ve kardiyo çalışmalar sonucunda derinizde meydana gelen sarkmaları düzenli ağırlık çalışmaları ve düzenli protein alımları ile tekrar kontrol altına alabilirsiniz. Fakat bu biraz zaman alacaktır. Kaslarımızın sıkılaşması ve güçlenmesi o kadar çabuk olmamaktadır. Halbuki 3 - 4 ayda 15 - 20 kilo vermek için ölümcül diyetler yapmak yerine, bunu 8 - 10 ay bir gibi sürece yayarak ve kardiyo çalışmalarını, ağırlık egzersizleri ile destekleseydiniz bu sorunlar minimum düzeye inerdi ve kilo verirken sıkılaşma meydana getirebilirsiniz.

Eğer henüz yolun başındaysanız, ölümcül diyetlerle kilo vermeye çalışmayın ve düzenli ağırlık çalışmaları ve protein alımları ile programınızı destekleyin. Fakat sarkmalar meydana gelecek kadar hızlı bir şekilde kilo verdiyseniz, acil olarak beslenme programınızı tekrar gözden geçirin ve bir an önce ağırlık çalışmalarına başlayın. Günden güne kas kütlenizi artırmaya çalışın ki, metabolizmanız hızlansın ve sarkmalardan kurtulabilin.

Başlamaya karar verdikten sonra bilinçsiz bir şekilde çalışmak yerine, alanında uzman kişilerden lütfen bilgi desteği alınız. Beslenme planınız için uzman bir diyetisyene, size özel programlar için uzman fitness eğitmenlerine başvurmanız, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize ve sıkılaşmanıza yardımcı olacaktır.Umarım bu bilgiler size yardımcı olur.

sağlıklı ve sıhhatli olun... Allaha emanet olun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.