Takip Et
  • 4 Haziran 2022, Cumartesi

SINAVLARA SAYILI GÜNLER KALA

LGS ve YKS için geri sayım başladı.Sınav tarihi yaklaştıkça hem öğrencide hem anne babalarda heyecan ve stres artıyor. Bu dönemde öğrencilerin duygusal çıkışlarını ebeveynler kişisel algılamaktan uzak durmalı, çatışma ortamından kaçınmalıdır.

Özellikle bir gün kala akraba,eş,dost öğrencilere başarı dilemek için arayabilir.Ancak öğrenci bundan negatif etkilenebilir.Bu nedenle bu tarz konusmaları ebeyvenler olabildiğince engellemelidir.

Öğrenci ve velilerin sınava fazla anlam yüklememesi gerekir.Sınav çocuğun kişiliğinin,hayat başarısının değil akademik başarısının göstergesidir.Amaç değil bir araçtır.

Özellikle anne babaların yaptığı fedakarlıkları bu süreçte dillendirmemesi gerekiyor.

Öğrencilerin, özellikle rekabetçi arkadaşlarıyla son hafta görüşmemesi gerekir.Sen kaç soru çözdün ben bu kadar çözdüm gibi can sıkıcı sohbetler doğabilir.

Mutlaka dinlenmelisin, sağlıklı beslenme, kafeinden uzak durma kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaktır.

Eğer hala bir sosyal medyan varsa son hafta mutlaka kapatmalısın. Zaman kaybı bir de duygusal anlamda bir ayrılık söz konusu ise karşına çıkacak bir fotoğraf canını sıkabilir.

Sınavdan önceki gece ağır yemekler yememelisin mesela ılık bir duş alıp uyumak iyi gelebilir.Ayrıca kesinlikle bilgisayar oyunlarından uzak durman gereken bir gece.

Bildiğim konuları unuttum hissine kapılabilirsin bu hissler genellikle yanıltıcıdır.Yıllardır eğitimin içindesin bir anda unutman mümkün değil.

İç sesini dikkate alma o 'vesveseli ses' hayatın bitti, rezil olacaksın falan der takma.

Velilerimiz, çocuklarımız hangi derste başarılıysa sohbetleri ona göre şekillendirmeli. Başarıyı parlatmak için uğraşmalı.

Şimdiden sınavlara girecek tüm öğrencilere bol şans diliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.