Takip Et
  • 2 Şubat 2019, Cumartesi

Işığınız bol olmasa mı acaba?

Gün geçmiyor ki ; modern çağın tüketim yanlışlarından bir tanesine şahit olmayalım. Pek çoğumuzun ev ve iş yerlerinde bolca kullanmakta olduğumuz LED lambalarla ilgili haberler de bu duruma bir örnek.

LED'ler tipik olarak aşırı mavi frekansta ışık yayıyorlar. Özellikle gün batımından sonra bu tip ışığa yoğun bir şekilde maruz kalan bireylerde uyku kalitesinin bariz bir şekilde bozulduğu düşünülüyor. Hücresel hasarlar artarken, hücrelerin kendi kendilerini tamir ve rejenerasyon özellikleri de bozuluyor.

Gözlerimizin retina tabakasında gece boyunca retinanın yenilenmesini sağlayan melatonin üretiminden sorumlu hücrelerimiz var. Güneş battıktan sonra çok uzun süreler LED ışıkları kullanırsak ,bu sonu körlüğe kadar gidebilen makuler dejenerasyon yaratıyor. Ayrıca LED ışıklar tüm hücrelerimizdeki enerji üretimini baskılayarak kronik hastalıkları tetikleyebiliyor.

Sözün özü şu, bilgi çok değerli, gündemi sürekli takip etmek ve güya modern dünyanın bize dayatmaya çalıştığı tüketim tuzaklarına teslim olmamak lazım canlar.

Bir sonra ki buluşmamıza kadar esen kalın... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.