Takip Et

İNTERNET’TEN PARA KAZANMANIN EN HIZLI YOLU

E-posta ile bana ulaşan değerli okuyuculardan “İnternet’ten sermayesiz para kazanabilmenin etkin bir yolu var mıdır?” konusunda yazmamı isteyenlerin sayısı gerçekten azımsanmayacak sayıda. Doğal olarak bu duruma kayıtsız kalmazdım. Bu haftaki yazım, İnternet’i sermayesiz bir şekilde gelir kaynağına dönüştürmek isteyenlerin ilgisini çekecek türden.

Günlük birkaç saatinizi ayırarak İnternet’ten ek gelir elde etmek ya da geçiminizi tam zamanlı çalışarak İnternet’ten sağlamak ister miydiniz? Özellikle genç nesil için kulağa çok hoş gelen bu sorunun birkaç değişik cevabı bulunmakta. Ben ise on yıllık bilişim sektörü tecrübeme dayanarak bu yazımda sizlere İnternet’ten para kazanma yollarından biri olan “Satış Ortaklığı” modelinden bahsedeceğim. Hemen eklemeliyim ki İnternet’te birçok yerde karşınıza çıkan, “anket doldur para kazan”, “reklama tıkla para kazan” gibi pratikte para yapmanın çok zor olduğu yöntemlerden bahsetmiyorum. Bu yöntem ile hızlı bir şekilde para kazanmanız gerçekten mümkün.

Şüphesiz ki çağımız artık İnternet çağı. Artık neredeyse her işimizi online olarak halledebildiğimiz, e-ticaretin normal ticareti geçtiği, yemeklerimizi dahi İnternet üzerinden sipariş edebildiğimiz, bankaya gitmeden para transferi yapabildiğimiz bir Dünya’da yaşıyoruz. Ve artık bu yeni Dünya’da, bireyler ve kurumlar İnternet’ten para kazanmanın yollarını daha çok araştıramaya başlamış durumdalar. Bunun temel nedeni ise, İnternet’ten para kazanma potansiyelinin çok yüksek olamasına karşın pazarlama maliyetlerinin o denli düşük olmasıdır. Tabi ki İnternet’ten para kazanmak çok genel bir kavram çünkü çok fazla yol ve yöntem mevcut. Ayrıca İnternet’ten para kazanma yollarını, bireysel girişimciler ve kurumsal şirketler olarak da ikiye ayırmalıyız. Kurumsal şirketler daha çok ürün veya hizmetlerini e-ticaret ile satmayı hedeflerken, bireysel girişimciler için çok daha geniş yelpazede seçenekler mevcut. Bunlardan biri olan “Satış Ortaklığı” ile para kazanma yöntemi ise en ideal olanı.

“Ben pek fazla sorumluluk almadan, üretime, geliştirmeye karışmadan para kazanayım” diyorsanız satış ortaklığı modeli tam size göre bir iştir. Satış ortaklığı temel olarak, İnternet üzerinden satılan ürünlere aracılık ederek komisyon kazanma işidir. Yani İnternet’ten satış yapabilmek için illaki bir firmanızın, ürünlerinizin, web sitenizin olmasına gerek yoktur. Satış ortaklığı programlarına katılarak kazanç elde edebilirsiniz. Katılabileceğiniz satış ortaklığı programları ise oldukça fazla. Tatilden uçak biletine, elektronikten giyim alışverişine, sigortadan antikaya vb. birçok alanda satış ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığının avantajları:

- Ürünlerinizi alan kişiye karşı hiçbir vazifeniz (kargo, fatura vb.) ve sorumluluğunuz (müşterinin ürünü beğenmemesi vb.) yoktur.

- Satış ortaklığı yaparak % 75’e varan komisyonlar kazanabilirsiniz.

- Herkes yapabilir, şirket, e-ticaret sitesi gibi yatırımlar istemez.

- Ne alıcıyı tanırsınız ne satıcıyı, siz sadece komisyonunuza bakarsınız.

Satış ortaklığı etkin yapıldığında İnternet’ten sermayesiz para kazandırma potansiyeli en yüksek olan iştir. Ancak göründüğü kadar da kolay değildir, araştırmalar yapmalı ve bu işi doğru bir şekilde öğrenmelisiniz. İnternet’te “Affilate Marketing” adı ile de bilinin bu yöntemin detaylarına birçok arama motorundan ulaşabilirsiniz. Bu yazı sizin için belki bir anahtar, kapıyı açmak sizin elinizde. Bol kazançlı günler dileğiyle... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.