Takip Et
  • 25 Şubat 2015, Çarşamba

Kanser hücrelerinin katili bulundu

Başlık biraz internet gazetelerinin ilgi çekme amaçlı haberlerine benzedi. Hani şok şok şok .Katil bulundu deyince doğal olarak kim ölmüş diye açıp okuyorsunuz. .Ama bence bu buluş gerçekten uluslararası medyayı da sarsmalı. Daha önceki yazılarımda zaten doğal zeytinyağının kanseri önleyici etkisinden bahsetmiştim. Şimdi zeytinyağının içindeki kanserli hücre katilini bulmuşlar.

Araştırmacılar 30 dakika ile 1 saat arası bir süre de kanserli hücrenin yok olduğunu söylüyorlar. Daha da ilginci sağlıklı hücrelere bir şey olmaması.

Moleküler ve hücresel onkoloji dergisi Çevre ve Biyolojik Bilimler Okulu’nda yapılan araştırmayı yayınladı. Maddenin adı OLEOCANTHAL.

Anti kanserojen bir ajan. Bu madde iltihap dağıtıcı, Tümör baskılayıcı, Osteoporoz ile savaşan, yaşa bağlı rahatsızlık ar ve Alzheimer a karşı yararları bilinen bir madde. Ama bu kez 1 saatte kanserli hücreyi yok ettiği keşfedilmiş.

Çalışmayı kağıda döken Prof. Paul Breslin bu maddenin kanserli hücrenin içindeki bazı maddeleri yok ettiğinden bahsediyor. Büyük ilaç firmaları OLEOCANTHAL benzeri sentetik maddeler üretmek üzere çalışmalara başlamışlardır. Ama bu madde doğal sıkım zeytinyağlarında var zaten.

Zeytinyağı kanserle savaşta yalnız değil.

Örneğin; brokoli lösemili hücrelere düşman. Yaban mersini de kanserli hücreleri yok ediyor. Zencefil over ve prostat kanserinde etkili. Elma ekstratı ve fermente buğday tür ayırt etmeden kanserle mücadele ediyorlar.

Tüm bu gıdalar elbette kansere yakalanmış bireylerde ilaç yerine kullanılamaz. Ancak tedaviye ek olarak yenip içilebilir gıdalar.

Ama kahvaltıda yenen iki çorba kaşığı zeytinyağı hem nefaset hem de sağlık için önemli. Omega yönünden güçlü iki cins yağ var fındık yağı ve zeytinyağı biz hangisine daha kolay ulaşabilirsek… Üstelik sabah yenince gün boyu tok tutmaları da cabası.

Diyetinizde mutlaka yer vermeyi unutmayın…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.