Takip Et
  • 24 Şubat 2015, Salı

BAL'lı olmak ayrıcalıktır

İlköğretim son sınıfta bugünlerde sınav ve sınav sonrası tercih ile ilgili bir heyecanlı bekleyiş var. Öğrenciler puanlarının yettiği bir okul için araştırmalar yapıyorlar. Aydın bu anlamda oldukça şanslı. Fen Lisesi, Anadolu Liseleri, düz liseler ve tabii her biri birbirinden iddialı özel okullar, kolejler ve bunlara her yıl eklenen yenileri. Aydın’da anne ve babalar kaliteli eğitim konusunda oldukça iddialılar. Bütçelerinin önemli bir kısmını çocuklarının eğitimi için harcamaktan imtina etmiyorlar.

Ben bugün komşu il İzmir’de mezunu olduğum okulumdan bahsetmek istiyorum. 1976 yılında çift sınavla orta öğretim için kaydolduğum BAL yani Bornova Anadolu Lisesi. Eski yıllarda İzmir Koleji ya da Maarif Koleji adıyla hizmet veren okulumuz geleneksel başarı odaklı yönetim anlayışı ile lise için iyi bir alternatif olabilir. Üyesi olduğum Mezunlar Vakfı ve Mütevelli heyetinin hazırladığı rapor son derece başarılı. İsterseniz www.balev.org.tr adresinden web sayfasına göz atabilirsiniz. Tüm mezunlara düzenli olarak e-bülten gönderen vakıf, arazinin önemli bir kısmında başka okullar kurulmasına rağmen halen oldukça geniş kampüsünde hizmet veriyor.

Arka bahçedeki köşk vakıf binası olarak hizmet veriyor. Okulda yatılı eğitim sonlanınca mezunların bağışları ile yaptırılan BALEVİ 20 odasıyla öğrencileri ağırlıyor. Okulda Ses adıyla başlatılan projede 120 koltuğun tamamı mezunlara bağış karşılığı verilmiş. Bağışçıların isimleri koltuklara yazılmış.

BAL spor kulübü erkekler voleybol 2’nciliği A grup lideri olarak 1. lig yolunda.

Bal mezunu mimarlar yeni okul binaları yapılırken yepyeni projeleri gönüllü olarak çizmişler. Ve bu projeleri Mili Eğitim Bakanlığı’na devretmişlerdir. BALEV burs kulübü 8 barınma bursu, 57 BAL Liseli öğrenim bursu, 69 BAL mezunu üniversite öğrenim bursu, 12 özel burs, 20 BAL mezunu olmayan üniversite öğrenim bursu ile oldukça iddialı. Okulda her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali, ayran günü, mezunların fotoğraf sergisi, tiyatro, orkestraların konserleri, mezunlarla yapılan söyleşiler, spor turnuvaları karnaval havası estirmektedir. Son sınıflara yönelik meslek tanıtım günlerine katılan mezunlar, çalışma hayatlarını anlatıp, bu konuda soruları cevaplarlar.

Eski yeni tüm mezunlar, her ayın 3 . perşembesi buluşmaktadırlar. Yılsonu partileri, gezginler kulübü, Ballı kahvaltılar tüm hızıyla devam.. Ve Bal mezunlarıyla çalışmak isteyen işverenler için BALİKİNSAN kaynakları kurulmuş.

Ve son olarak sizlerin de birçoğunu tanıdığınız Aydın’da yaşayan BAL mezunlarından bir demet ile bitirelim.

Sefa Sabuncuoğlu, Mehmet Çallıoğlu, İhsan Ayaydın, Arif Gürdal, Ali Riza Odabaşı, Engin Güney, Hedef Özgün, Okan Karaköse, Levent Candal, Ferah Sönmez, Berent Dişçigil, Mehmet Polatlı… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.