Takip Et
  • 30 Mayıs 2017, Salı

7020 sayılı Yasa'dan kimler faydalanacak

Bugüne kadar yayımlanan af yasalarından yararlanarak vergi ve SGK borçlarını yapılandırmamış vatandaşlar için yeni fırsat, Resmi Gazete’de 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü yayımlanan “7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile getirildi.

Vergi ve SGK prim borcu olup önceki yapılandırmadan (6736 sayılı Kanun) yararlanmamış olanlar ve vergi dairesine veya SGK’ya 1 Temmuz 2016 ile 31 Mart 2017 tarihleri arasında beyan edip de 27.5.2017’ye kadar (7020 sayılı Kanun'un yayım tarihi) vergi ve sosyal güvenlik borcunu ödemeyenler, 7020 sayılı Yasa ile getirilen bu imkândan yararlanacaklar.

Bir önceki yapılandırmayı kaçıranlar ile yararlanıp yararlanma konusunda kararsız kalanlar için yeni bir fırsat doğmuş oldu.

Ayrıca 1 Temmuz 2016’dan itibaren 31 Mart 2017 tarihine kadar doğmuş olan vergi ve SGK prim borçlarını ödememiş olanlara da bu borçları taksitle ödeme imkanı sağlanmış oluyor.

TÜRMOB’A AF VAR

7020 sayılı Yasa serbest muhasebeci mali müşavirlerin odalara olan borçlarının da yeniden yapılandırmasını sağlıyor.

Meslek mensuplarının üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ne olan birlik payı borçlarının asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksidi bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde; faiz, gecikme faizi, gecikme zammı uygulanmayacak.

6736'E GÖRE OLAN YAPILANDIRMA BOZULMASIN

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Yasa kapsamında yapılandırılan borçların, süresinde ödenmeyen 1. taksidi ve 2017 yılının Ocak ayından Mayıs ayına ertelenen 2.taksidini ödeme süreleri 31 Mayıs 2017 tarihinde, sona eriyor.

Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksidin ödenmesi şart. Yapılandırmanın bozulmaması için bu son fırsat. Ödemelerinizi vergi dairesi veznelerinden, anlaşmalı bankalardan ve kredi kartınızla gib.gov.tr’den yapabilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.