Takip Et
  • 27 Aralık 2016, Salı

SGK Primlerinin Ertelenmesi Desteği Uygulaması

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun almış olduğu karara göre 4/a-SSK kapsamında sigortalı çalıştıran işverenlerin 2017 Ocak, 2017 Şubat ve 2017 Mart aylarına ait primlerin faizsiz olarak 2017 Ekim, 2017 Kasım ve 2017 Aralık ayına ertelenmesi sağlanacak. Buna göre işverenlerin,

2017 Ocak SSK primlerini son ödeme tarihi 31 Ekim 2017 tarihine,

2017 Şubat SSK primlerini son ödeme tarihi 30 Kasım 2017 tarihine,

2017 Mart SSK primlerini son ödeme tarihi 31 Aralık 2017 tarihine, ertelenmiş olacak.

Belirtilen ayların primlerini belirtilen son ödeme tarihine kadar ödememesi halinde işverenler herhangi gecikme zammı ve cezası ödemeyecek. Ayrıca işverenler 2017 Ocak, Şubat ve Mart primlerini yukarıda belirtilen tarihe kadar ödememiş olsalar bile sigorta prim teşviklerinden faydalanabilecekler.

6736 SGK YAPILANDIRMA TAKSİTLERİ KREDİ KARTI İLE ÖDENEBİLİR Mİ?

6736 sayılı Kanun'la borçlarını yapılandıran vatandaşlar, maliye borçlarının ilk taksidini kasım ayı sonunda ödedi. Bu ayın sonunda ise SGK borçlarının ilk taksidi ödenecek. Maliye borçlarında olduğu gibi SGK borçları da kredi kartı ile ödenebilecek.

Öncelikle SGK kredi kartı ile ödeme ekranından yapılandırma taksitlerinizi ödeyebilmeniz için E-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şayet E-devlet şifresi sahibi değilseniz en yakın PTT şubesinden temin etmek zorundasınız.

Kredi kartı ile SGK 6736 yapılandırma prim borcunuzu ödemek için ;

Kredi Kartı ile ödeme ekranında T.C. kimlik numarası ve E-devlet şifrenizi yazarak giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra;

Sorgu Türü; 6736 Yapılandırma Tahsilatları,

Sorgu Tipi; (İşveren, bağkur, gss, topluluk sigortası, ek/5 tarım ssk, SGDP borcu vs.) hangi kapsamda prim borcunuz varsa onu seçin.

Yapılandırılan işveren prim borcunu ödeyebilmek için 26 haneli işyeri sicil numarası yazmanız gerekir. İşveren SSK prim borçları T.C. ile ödenmez.

Diğer borçlar için ise Sicil no kısmına T.C. kimlik numarası, tüzel kişiliklerde ise vergi numarası yazmanız gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.