Takip Et

SON DAKİKA

Bu pislikleri de temizle Vali Bey!

22 Eylül 2013, Pazar 18:15

     


Aydın’da hırsızlığın önlenmesi ve okullarda güvenliğin artırılması için tedbirler alan Vali Erol Ayyıldız’ın, yol kenarlarındaki fuhuş ve dağlarda uçuşan çöplerle ilgili de yaptırım uygulaması bekleniyor.

 

Görevine yaklaşık bir ay önce başlayan Vali Erol Ayyıldız, Aydın’ın en önemli sorunlarının başında gelen hırsızlık vakalarının önlenmesi ve okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması amacıyla geçtiğimiz günlerde alınan yeni kararların titizlikle uygulanması için genelgeler yayınlamıştı.

Vali Ayyıldız’ın, son yıllarda bir türlü önlenemeyen yol kenarlarında fuhuş pazarlığı ve fuhuş yapan kadınlarla ilgili de caydırıcı denetim ve yaptırımlar içeren karar alması isteniyor. Aydın Halkı, özellikle İncirliova ile Germencik arasındaki karayolunda, Çine Yolu’nda ve Aydın-İzmir Otoyolu’nun muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren bu kadınlar ve onları fuhşa zorlayan organizasyonlarla etkin mücadele yürütülerek, yol kenarlarının bu pis görüntüden kurtarılmasını bekliyor.

Öte yandan yine son dönemde bazı belediyelerce ruhsatsız alanlarda oluşturulan çöplükler ve bu çöplüklerden çevreye yayılan poşet ve benzeri atıklar da halkı rahatsız eden konuların başında yer alıyor. 2006 yılında kurulan Aydın İl Çevre Hizmetleri Birliği’nin üyesi olmalarına ve katı atıklarını Aydın Belediyesi’nin Katı Atık Bertaraf Tesisleri’ne taşıma zorunlulukları olmalarına rağmen köylere ve dağlara çöp depolayan belediyelerin bu faaliyetlerinin durdurulması isteniyor.

Aydınlılar, Vali Erol Ayyıldız’ın genel ahlakı, halk ve çevre sağlığını tehdit eden konularla ilgili de yetkili birimlerin bu güne kadar yürüttükleri faaliyet ve denetimleri inceleyerek, Aydın’a yakışmayan bu pisliklerin bir an önce temizlenmesi için gerekli kararları alıp uygulatmasını istiyor. (MEHMET AYDIN)

"Erkek yöneticilerin empati yapmasını istiyoruz"

Çine’nin pislikleri dağlarda uçuşuyor

Türkiye’nin en açık genelevine hiçbir yetkili müdahale etmiyor

Kenti temizleyip köyü kirletiyorlar

BU FOTOĞRAFA İYİ BAKIN!

"O çöplüğü temizleyeceğim"

Ey Çevre Müdürü: Sen ne iş yaparsın?







 
Son Eklenen Haberler