Takip Et

SON DAKİKA

Kenti temizleyip köyü kirletiyorlar

24 Ağustos 2013, Cumartesi 21:52

     


Büyükşehir statüsü kazanan Aydın'da, başta Aydın Belediyesi olmak üzere bir çok belediye köylere hizmet için yarışırken, Çine Belediyesi kentten topladığı çöpleri köylere, dağlara dökmeye devam ediyor.

 

Yerel seçimlere yaklaşık 10 ay kala, Aydın'daki belediyelerin tamamına yakını Büyükşehir statüsü ile mahalle olarak kendilerine katılacak köylere temizlik, yol, kanalizasyon, haşerelerle mücadele, cami temizliği, mezarlık bakım ve onarımı gibi çeşitli hizmetler götürürken, Çine Belediyesi tüm tepkilere rağmen Kırkışık Köyü sınırlarındaki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilmiş herhangi bir ruhsatı bulunmayan alana çöp taşıma ısrarını sürdürüyor.

 

OTLAR KURUYUNCA POŞET

DAĞI YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

Çine Belediyesi'nin hiçbir önlem almadan çöp döktüğü bölgeden rüzgarla uçuşan poşetler, yaklaşık 3 kilometrekare alana yayılmış durumda. Kış aylarında CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin'in de müdahalesi ile belediye görevlilerince bir kaç kez toplanarak yakılan poşetler, bugünlerde otların tamamen kurumasıyla yeniden ortaya çıktı. Adeta poşet dağına dönüşen bölgedeki bazı çalılıklar, üzerlerindeki poşet ve benzeri atıklarla dilek ağacı görüntüsü oluşturuyor.

 

KARAKOLLAR KÖYÜ'NE DE DÖKMÜŞLERDİ

Aydın Belediyesi, Çine sınırındaki Böcek, Bademli, Savrandere köylerinin çöplerini bile düzenli olarak toplayıp Aydın'a taşırken, Çine Belediyesi Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında Karakollar Köyü'ne de çöp dökmüş ve buraya dökülen çöplerini Aydın Belediyesi'ne ait katı atık depolama tesisine taşımıştı. Çine Belediyesi yetkilileri Kırkışık Köyü'ndeki alanda çöp depolamadıklarını, sadece traktörlerle buraya taşıdıkları çöpleri daha sonra Aydın'a götürdüklerini öne sürseler de, bölgedeki çöp dağları buranın katı atık depolama alanı olarak kullanıldığını kanıtlamaya yetiyor. Hatta bu alanda, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Kırkışık Köyü nüfusuna kayıtlı olmayan, ruhsatsız bir yapıda kalan ve buradaki çöpleri ayıklayarak geçimini sağlayan bir aile de barınıyor.

 

"181'E ŞİKAYET EDİN"

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise bakanlıklarınca bu bölgede Çine Belediyesi'ne katı atık depolayabileceği ya da çöp aktarım istasyonu olarak kullanabileceğine dair verilmiş herhangi bir ruhsat bulunmadığını, daha önce benzer şikayetler sonucu yapılan incelemeler neticesinde Çine Belediyesi'ne cezai yaptırım uyguladıklarını söylediler. Yetkililer, bu durumdan rahatsız olan vatandaşların günün 24 saati Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Alo 181" hattına ihbarda bulunabileceklerini, bunun yanı sıra bu bölgeye çöp döküldüğünü ve taşındığını belgeleyen fotoğraf veya videolarla Aydın Valiliği aracılığı ile İçişleri Bakanlığı'na şikayetlerini iletebilecekleri ve savcılığa suç duyurusunda bulunabileceklerini ifade ettiler. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler