Takip Et

SON DAKİKA

"O çöplüğü temizleyeceğim"

8 Mayıs 2013, Çarşamba 12:32

     


Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, son günlerde gündemden düşmeyen Çine Belediyesi Çöplüğü ile ilgili sert konuştu.

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN)

"Öyle bir çöplük yok, orası ruhsatsız" diyen Varan, konuyla yakından ilgilendiğini belirterek, "O çöplüğü en kısa zamanda temizleyeceğim" dedi.

Çine Belediyesi'nin çöp döktüğü alanla ilgili çıkan haberler üzerine, daha önce 40 bin TL para cezası uygulandığını anlatan Varan, "Bu ceza ile birlikte belediyeden bir daha çöp dökülmeyeceğine dair taahhüt aldık. Bu taahhüt yerine getirilmediği için 120 bin TL'lik bir ceza daha kesiyoruz. Devam ederse ceza da katlanarak artacak. Oraya çöp döktürmeyeceğim ve en kısa zamanda o çöplüğü tümüyle yok edeceğim. Bu konuda kurum olarak hassasiyetle denetimlerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çine Belediyesi çöplerini Aydın'a taşımak zorunda" diye konuştu.

"İHBAR EDİN"
ALO 181 Çevre İhbar Hattının 24 saat hizmet verdiğini hatırlatan Varan, "Ruhsatı, izni olmadığı halde Çine Belediyesi'nin Kırkışık Köyü sınırlarındaki bir alana çöp dökmesi gibi çevreye zarar veren unsurları gören vatandaşlarımız ihbar etsin. Biz bu ihbarları hemen değerlendiriyoruz ve gereğini yapıp, şikayetçi vatandaşa iletiyoruz. Temiz bir çevrede yaşamak için vatandaşa da düşen en büyük görev budur. Çevreyi kirleten her şeye karşı, görevimizin başındayız" dedi.

"HİÇ İHTİMAM GÖSTERMİYORUZ"
Çevre denetimleri ile ilgili geçmişten kalma alışkanlıkların yok olduğunun da altını çizen Varan, "Hiçbir ihtimam ve tolerans tanımıyoruz. Kurum personelimizin tamamı bu konuda çok bilinçli ve hassastır. Geçmişte neler yaşanmıştır bilemiyorum ama yaklaşık 2 yıla yakındır yürüttüğümüz çevre denetimi görevimizi, layıkıyla yerine getiriyoruz. Vatandaşın da desteği ile getirmeye de devam edeceğiz. Çevre bize geçtiğinden bu yana, çevreyi kirletenlere 3 milyon TL'nin üzerinde para cezası uyguladık" diye konuştu. (EMİN AYDIN/MADRAN AJANS)






 
Son Eklenen Haberler