Takip Et
  • 28 Şubat 2015, Cumartesi

Deneyim yolu

Bazen ister istemez düşünüyor insan ‘Neler yaşıyor insanoğlu, hayatta ne zorluklardan geçiyor ve mücadele ediyor diye… Herkesin yaşadığı farklı, her biri birer deneyim her insan için… Kişiler uzaktan baktığında, sizi derinden tanımadığı için çok farklı yorumluyor bazı şeyleri. Sizin için belki de ne kadar şanslı hiçbir derdi yok diye düşünüyor. Ama bilmiyor ki her insan kendi yaşadığını, çektiğini bilir. Düşünemiyor ki herkes için hayat zannedildiği kadar toz pembe değil…

Kimisini hastalıklar yaralıyor, kimisini ayrılıklar hüzünlendiriyor, kimisini de ölümler üzüyor hatta yıkıyor. Bazı insanlar kızı ya da oğlu ile ilgili sorunlar yaşarken bazı kişileri de işsizlik durumları etkiliyor. Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.

İnsanlar, zaman zaman beklemediği anda bambaşka sorunlar içinde buluyor kendini. Ne yapsa içinden çıkılmaz karmaşık olaylar döngüsü içinde. Ve bununla beraber yaşanan sarsıntı ve zorluklar. Maalesef ki son derece yıkıcı manevi açıdan.

Ama hayatta acısıyla tatlısıyla mücadele. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Her zaman üzülüp ağlayamayacağımız gibi her an da gülemiyoruz hayatta. Her yaşanan bir tecrübe ve her birinden çıkardığımız dersler mevcut tabii bunu başarabilen için.

Ataol Behramoğlu’nun da söylediği gibi ‘Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.’ Çok doğru… Her yaşadığımızdan öğrendiğimiz bir şey var... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.