Takip Et
  • 9 Mart 2015, Pazartesi

Nefes

Hafta sonu, içinde iki izmaritin olduğu kül tablasını çöpe boşaltırken birden boğazımda bir rahatsızlık hissettim. O koku o an sanki ciğerime işledi. Sonra da kendi kendime düşündüm ki sigara içmediğim halde beni rahatsız eden bu koku, içen kişiler için ne kadar da çok zararlara yol açıyor.

Sigara konusunda oldukça hassasım. Çoğu zaman da düşünmüşümdür ‘Bir kişi bile bile kendisine ve kendisi ile birlikte sevdiklerine, etrafına nasıl zarar verir diye?’ Çünkü, durum sigara içmeyen kişi için çok daha kötü. Pasif içici haline geliyorsunuz ve sağlık açısından olumsuz anlamda etkileniyor sigara içmeyen kişiler.

Çoğu kişi için sigara alışkanlık, bazıları için stresi azalttığı zannedilen madde, bazıları için de sadece keyif... Evet insan kendine engel olamayabiliyor sigara konusunda. Bırakma ya da azaltma kararı alsa da bu karar süreklilik taşımıyor kişiler için. Öncelikle irade ve sigarayı bırakmaya karar verildiğinde olayın beyinde bitmesi gerekiyor. Bunu başarabilenler sağlıklı ve ferah bir dünyaya adım atıyor. Ama hala sigara içmekten vazgeçemeyenler kendilerini, çocuklarını, eşlerini, yakınlarını zehirlemeye devam ediyor.

Sonuç olarak önce kendiniz ve kendinizle birlikte sevdikleriniz için sigarasız sağlıklı ve ferah bir yaşam diliyorum… Ne kadar çabuk sigarayı bırakırsanız o kadar fazla sevdiklerinizle yaşam sürersiniz…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.