Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ Tıp Fakültesi, Akredite oldu

14 Mart 2024, Perşembe 13:54

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun (UTEAK) yaptığı değerlendirme sonucunda, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programının Tıp Eğitimi Ulusal Standartları’nı karşıladığı saptanmış olup, fakültemiz 1 Ocak 2030 tarihine kadar akredite edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tıp eğitiminde akredite belgesinin önemine ve akredite edilmiş tıp eğitiminin diğer tıp eğitimlerinden farkına değinen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin önemli üniversiteleri arasında yer aldığını belirterek; “Yönetimimiz, istikrarlı bir şekilde gelişim için önemli adımlar atıyor. Üniversitemizin konumunu daha yukarıya çıkarabilmek için büyük bir özveriyle planladığımız süreci yönetiyoruz. Kısa sürede önemli kazanımları elde ettiğimiz bu süreç, ileriki aşamada çok daha önemli kazanımları da beraberinde getirecek. Veteriner Fakültemizde aldığımız tam akreditasyonunun ardından Tıp Fakültemizin de akredite alması diğer fakültelerimiz için önemli bir yol açmış oldu. Üniversitemizi, bir araştırma üniversitesi yapana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm personelimizi kutluyor; ülkemiz, Aydın ve Üniversitemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ADÜ ve Fakülte adına büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz, “Akreditasyon süreci boyunca destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan ile Fakültemizde akreditasyon çalışmaları süresince emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler