Takip Et
  • 9 Mayıs 2024, Perşembe 20:11

Aydınlılar nostaljiyi yaşadı

Aydın Efeler İlçesi’nde bulunan Halide Hatun İlkokulu idaresi tarafından düzenlenen ‘Okulda Sinema Keyfi Projesi’ kapsamında, velileri ve öğrencileri başta olmak üzere mahalle halkını adeta nostaljiyi yaşattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Halide Hatun İlkokulu bahçesinde kurulan dev sinevizyonda, Bizim Köyün Şarkıları isimli Türk Filmi izlendi. Açık hava sinemasına okulun bulunduğu Girne Mahallesi ile komşu mahalle olan Kemer halkının da yoğun ilgi gösterdiği sinema gösterimine, ikramlıklar da keyif kattı.

“DAHA ÖNCE SİNEMAYA GİTMEYEN YA DA EKONOMİK KOŞULLARDAN DOLAYI GİDEMEYENLER İÇİN DÜZENLEDİK”

Okul Müdürü Mehmet Fatih İlter ile okul yönetimi ve öğretmenlerinin hazırladığı Okulda Sinema Keyfi Projesi’nde, Tuğçe Soysop'un yönettiği komedi ve arkadaşlığı anlatan Bizim Köyün Şarkıları isimli Türk Filmi, yoğun ilgi gördü. Projenin amacı hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Fatih İlter, “Okullar Hayat Olsun Projesi doğrultusunda, okulda öğrencisi olan ve olmayan tüm Girne ve Kemer Mahallesi sakinlerine kendilerini mutlu hissedebilecekleri bir aile ortamı sunarak, okula karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmek; okul personeli, öğrencileri, velileri ve mahalle halkı arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi sağlamak.

Filmlere konu olan ‘öğretmen-öğrenci, aile, yaşlılara saygı, insan ayrımı yapılmaması(ırk, dil, din vs.), Osmanlı tarihi, paylaşım, sevgi, değerler’ ile filmleri izleyecek tüm misafirlerimizin filmlerden ders çıkarıp, günlük yaşamlarında davranışa dönüştürmelerini sağlamak. Daha önce sinemaya gitmeyen ya da ekonomik koşullardan dolayı gidemeyen mahalle sakinlerini sinema ile buluşturarak sinema kültürünü aşılamak. Mahalle sakinlerinin okulun eğitim-öğretim yeri olmasının dışında sosyal etkinliklerin de yapıldığı yerler olabileceğini görmelerine imkân sağlamak ve velilere olumlu bakış açısı geliştirerek, her çocuğun özel olduğunu vurgulamayı amaçladığımız bu projemizi, Efeler Kaymakamlığımızın oluru ile hayata geçirdik. İlk kez düzenlediğimiz bu etkinliğimize gösterilen bu ilgi, bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki günlerde farklı bir film ile etkinliğimizi tekrar gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.