Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da Eski Rektör'e ceza yağdı

28 Nisan 2024, Pazar 11:51
Son güncelleme: 28 Nisan 2024, Pazar 20:37

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yargılandığı davada toplam 12 yıl 67 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ve Cuma günü sonuçlanan davada, ADÜ Eski Rektörü Cavit Bircan'a adeta ceza yağdı.

Bircan hakkında, kendisinden sonra Rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, rektör yardımcıları ve bazı akademisyenlerle ilgili özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verilerin kaydedilmesi, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak suçlamalarıyla 2021 yılında hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dava açılmıştı.

Mahkeme, Cuma günü görülen son duruşmada savcılığın da mütalaası doğrultusunda Prof. Dr. Cavit Bircan'ı suçlu bularak, Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve diğer şikayetçilerle ilgili işlediği suçlar nedeniyle, Bircan hakkında toplamda 12 yıl 67 gün hapis cezasına ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme, daha önce suç kaydı bulunmaması nedeniyle Bircan'a verdiği cezanın 3 yıl 8 aylık kısmında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi.

Aynı davada Prof. Dr. Cavit Bircan ile birlikte yargılanan ve Bircan tarafından azmettirildiği iddia edilen Ayla Ekin Deniz'e 2 yıl, 13 ay, 15 gün, Suat Deniz'e ise 2 yıl, 1 ay hapis cezası verildi. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler