Takip Et

Eski Başkan Yazgılı hayatını kaybetti

Çine Eski Belediye Başkanı Mehmet Yazgılı vefat etti.

1984-1989 yılları arasında Çine Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Yazgılı hayatını kaybetti.

 

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak da eski başkan Yazgılı'nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Kıvrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''1984-1989 yılları arasında Çine Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Yazgılı başkanımızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Çine'mize önemli hizmetlerde bulunan eski başkanımız Mehmet Yazgılı'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Çine'mizin başı sağolsun.''

 

MEHMET YAZGILI KİMDİR?

Mehmet Ali Yazgılı 1929 doğumlu. Hacı Mehmet ile Şefika’nın 4 erkek çocuğundan biri. Diğer 3 kardeşi vefat etmiş. Babası Hacı Mehmet 1935, Annesi Şefika 1978 yılında vefat etti..

İlkokulu Kız Mektebi’nin olduğu yerdeki okulda, Namık Kemal’de ve Atatürk İlkokulunda okudu. 1941 yılında okulu bitirmiş ve Aydın’a gitti.

Mehmet Ali Yazgılı 1945 yılında Aydın Ortaokulundan mezun olduktan sonra Eskişehir Hava Astsubay okuluna gitti ve 1948 yılında mezun oldu. Sonra ilk görev yeri olarak İzmir’e geldi.

1959 Yılının Eylül ayına kadar Silahlı Kuvvetlerde Hava Radar Teknik Astsubayı olarak görev yaptı ve istifa etti.

1953 Yılında eski şoförlerden Mehmet Ali Kahraman’ın kızı Yıldız ile evlendi. 4’ü erkek 5 çocuk sahibi. Eşi Yıldız Yazgılı 2009 yılında vefat etti.

1984 Yılında ANAP’ dan (Anavatan Partisi) Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Yazgılı, 1989 Yılına kadar da bu görevde kaldı.

(HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.