Takip Et
  • 23 Mart 2015, Pazartesi

Duyarlı olmak

Hayatımızda hijyen çok büyük önem taşımaktadır. Temiz olma ile birlikte sağlıklı bir yaşam bizimle olur çünkü. Her bireyin bu konuda çok hassas olması gerektiği kanısındayım. Mikroplar kendisine ve etrafına yayılmadan kişilerin hijyenik olmaya dikkat etmesi gerekiyor yaşamlarında.

Yakın zamanda karşılaştığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Bir alışveriş merkezinin lavabosunun çöp kutusunda hoş olmayan bir görüntü ile karşılaştım. Bu şekilde davranan insanlar geniş boyutlu düşünemiyor. Yarattığı kirliliğin kendisine ve başkalarına nasıl zararlar vereceğini hesaba katamıyor diye düşünüyorum.

Bu tip durumlarla aslında birçok yerde karşılaşıyoruz. Toplu kullanıma açık olan alanlarda yaygın bir şekilde görme olasılığımız yüksek olan manzaralar.

Bunları en aza indirgemek için herkesin birey olarak hassasiyet göstermesini diliyorum. Evimizde nasıl dikkat ediyorsak başka yerlerde de buna önem verilmesini öneriyorum. Bencil olamayız olmamalıyız bu konuda ve her konuda olduğu gibi. Kendimizi düşündüğümüz kadar, diğer bireylerin de sağlığını düşünmeliyiz eğer sağlıklı, hijyenik ve son derece ferah bir dünya istiyorsak…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.