Takip Et

/>

SON DAKİKA

ADÜ yükselişini sürdürüyor

24 Nisan 2024, Çarşamba 14:00
Son güncelleme: 25 Nisan 2024, Perşembe 00:14

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Webometrics Ranking Web Of Universities İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu ve Nature Index verilerine göre yükselişini sürdürüyor.

Webometrics Ranking Web Of Universities İzleme ve Değerlendirme Genel Raporuna göre ADÜ, Dünya Üniversiteler Sıralamasında 44 basamak yükselerek 2 bin 259’nci oldu. Türkiye Üniversiteler Sıralamasında ise 2 basamak yükselerek 54’üncü sıraya yükseldi.

Doğa bilimlerinde ve sağlık bilimlerinde yüksek kaliteli araştırmalara imza atan kurumları ve ülkeleri inceleyen Nature Index verilerine göre ise Dünya Üniversiteler Sıralamasında ADÜ 259 basamak yükselerek, 2 bin 547’nci oldu. Türkiye Üniversiteler Sıralamasında ise 27 basamak yükselerek 35’inci oldu.

Doğa bilimlerinde ve sağlık bilimlerinde yüksek kaliteli araştırmalara imza atan kurumları ve ülkeleri inceleyen ve incelemeleri dünyanın en prestijli bilimsel dergilerinde yayınlanan makalelere göre bağımsız bir uzman grubu tarafından gerçekleştiren The Nature Index’te yapılan değerlendirmede ise Dünya Üniversiteler Sıralamasında ADÜ 259 basamak yükselerek 2 bin 547’nci oldu. Türkiye Üniversiteler Sıralamasında ise 27 basamak yükselerek 35’inci oldu. Nature Endeksi, her yıl üniversitelerin akademisyenlerinin yaptıkları araştırmalar sonucu yayınladıkları bilimsel makalelerin sayısına ve paylarına göre belirleniyor.

ADÜ’de kurulan veri merkezinin yaptığı çalışmalar ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği önemli çalışmaların Üniversitenin ulusal ve uluslararası tanınırlığı için çok önemli olduğunu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz bünyesinde ‘Akreditasyon ve Derecelendirme Ofisi’, ‘Sürdürülebilirlik Ofisi’, ‘Büyük Veri Ofisini (ADÜ Veri Merkezi ile ADÜ Veri Analizi ve İstatistik Merkezi) hayata geçirerek çok kısa sürede önemli bir başlangıca imza attık. Gerçekleştirdiğimiz projeler, paydaşı olduğumuz çalışmalar ve akademisyenlerimizin ortaya koydukları bilimsel performans artık ADÜ’yü daha yukarıya götürecek. Bu konuda ekibimiz çalışmalarını büyük bir disiplin içerisinde devam ettiriyor. Üniversitemizi sıralamalarda daha üst noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Yapılan çalışmalar doğrultusunda elde edilen veriler ile üniversitemiz daha rekabetçi bir görüntüyle bilim dünyasında adından artık sıkça söz ettirecek. İnşallah bu mutlulukları daha sık paylaşarak çoğaltacağız. Başarıda emeği olan tüm personelimize ve ekibime teşekkür ediyorum.” dedi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler