Takip Et
  • 3 Şubat 2022, Perşembe

Belediyeleri soymanın yeni yolu; ihale kur parayı kap yöntemi

Gün geçmiyor ki çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan tutuklanan Erkan Karaarslan ve beraberinde iş yaptığı kişi ve kurumlar hakkında yeni bir belge ortaya çıkmasın.

Bir çok CHP’li belediyeye danışmanlık adı altında fatura kesip para toplayan ve ‘FETÖ Belediyeler İmamı’ olarak anılan Erkan Karaarslan’ın yaptığı usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları dava ya da soruşturma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak Aydın Büyükşehir Belediyesine yazılım işi yapan Sampaş isimli firmaya verilen 2 milyon 800 bin liralık ihale İçişler Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından incelemeye alınmış ve Bakan Süleyman Soylu imzasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu dahil 36 belediye üst düzey bürokratı hakkında soruşturma izni verilmişti. Bu soruşturma izni verilmesi sonrası ortaya çıkan MASAK raporlarında ise soruşturma izni verilen 2 milyon 800 bin liralık yazılım ihalesini alan Sampaş firmasının aynı tarihlerde Özlem Çerçioğlu’nun danışmanlığını yapan FETÖ Belediyeler İmamı olarak bilinen Erkan Karaarslan’a iki ayrı seferde 900 bin liranın üzerinde para transferi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Daha önce MASAK raporuyla rüşvetin listesi ortaya çıkmış ve Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına Karaarslan şirketi E Yöntem A.Ş.’den gönderilen para transfer listesi sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesinden ihale alan Sampaş şirketinin para transfer listesi de ortaya çıkmış ve belediyelerden sadece danışmanlık ihaleleri üzerinden para toplamadıkları, aynı zamanda ‘ihale kurmak’ deyimi ile usulsüz yollarla ihale verdirdikleri, yüklenici firmalardan komisyon alma yöntemini kullanarak belediye kaynaklarını ele geçirdikleri tespit edilmiş oldu. Erkan Karaarslan şirketi E-Yöntem’le arasında hiçbir ticari ilişkiye dayanmayan bu para transferlerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının hangi yollarla Erkan Karaarslan uhdesine geçirilmiş olduğunun ispati niteliğini taşımaktadır. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve FETÖ Belediyeler İmamı olarak anılan Erkan Karaarslan’ın Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu yeni soruşturma ile ilgili verecekleri ifade ise merak konusu oldu.

Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının MASAK tarafından tespit edilen ve bürokratların hesabına yapılan para transfer listesi hakkında hala somut bir beyan ve gerekçe ortaya koyamamış olmaları, bu konuda hukuki sürecin nasıl işleyeceği sorusunu akıllara getiriyor. Aydında son günlerin en çok tartışılan konusu haline gelen gelişmeler sonrası kamuoyunda herkesçe merak edilen tek bir soru var:

Peki şimdi ne olacak? 

 

 

BELGELER

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.