Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kadın isterse yapar

23 Kasım 2023, Perşembe 10:04
Son güncelleme: 23 Kasım 2023, Perşembe 21:28

     


Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşan Semiha Filizci, 80 yaşında kadın isterse yapar dedi ve Cumhuriyetin 100. Yılında kendi yaptığı eserleri sergilediği Kişisel Resim ve Çini Sergisini açarak, 20 – 25 Kasım tarihleri arasında tüm Aydınlıları davet etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Efeler Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde sergilenen eserleri ile ilerleyen yaşına rağmen tüm kadınlara örnek olma yoluna ilerleyen Semiha Filizci, “1944 Sivas doğumluyum, 12 yıldır Aydın’dayım. Sivas’ta okulu tamamladıktan sonra oğlumun mesleği gereği birçok ilde bulundum. 2011’den bu yana Aydın’da yaşıyorum. Sivas’ta yaşadığım dönem boyunca kız meslek lisesindeki el sanatları kursuna gittim. Kumaş boyama, dikiş-nakış, çiçek yapımı gibi kurslarda eğitimi aldım. Fakat bir süre sonra bunlar beni tatmin etmedi. 1999 yılında resim kursuna gitmeye başladım. Karakalem, suluboya vb. çalışmalar yaptım. 2004’ten sonra daha güzel eserler çıkarmaya başladım bu dönemde eğitim aldığım hocalarımın birinden ebru sanatını öğrendim. 2011’de Aydın’a geldikten sonra Songül İkiz ile tanıştım ve onunla tanıştıktan sonra 2012’ den itibaren Halk Eğitim Merkezi’nin öğrencisi oldum. Bugüne kadar onun yanında çalıştım” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA SERGİ AÇMAK İSTEDİM”

2018-2019 yılları arasında sergi açmayı çok istediğini ancak fırsat bulmadığı için açamadığını aktaran Filizci, Cumhuriyetin 100. Yılında sergi açmayı kafasına koyduğunu ifade etti; “2018 2019 yıllarında sergi açmayı çok istemiştim olmadı, şu anda 80 yaşıma yaklaşmış durumdayım. Bu yaşı görür müyüm görmez miyim bilemiyordum ama Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 2023 yılında sergi açmayı kafama koydum. Songül hanımla beraber bu işe başladık ve sevgimi açmayı başardık. Sergimi açtığım için çok mutluyum. Sergimde 54 - 55 tane yağlı boya, sayısını bilmediğim çinilerim,12 tane sulu boya eserim 3 tane de kumaş boyası üzerine yaptım resimlerim mevcut. Sergimiz Kasım ayının 20’sinde başlayıp 25’ine kadar devam edecek. Ziyaret etmek isteyen herkesi bekleriz” dedi.

“KADINLARIMIZ HER TÜRLÜ ÇALIŞMADA YER ALSIN”

80 yaşında bu başarıyı elde etmiş bir kadın olarak tüm hemcinslerine tavsiyelerde bulunan Filizci sözlerine şu şekilde devam etti; “Ben ev hanımıyım, iki oğlum oldu peş peşe. Ancak onları büyütebildim. Onları büyüdükten sonra da sosyal faaliyetlere, yani el becerileri kısmına yöneldim. Ben bir Atatürk kızıyım. Ruhum, bedenim, beynim hep Atatürk’le yoğruldu. Türk kadınlarına buradan şunu söylemek isterim. Atatürk bize her şeyi verdi, lütfen onun peşinden ayrılmayalım. Onun için 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılında sergi açmak istedim. Kadınlarımız evde oturmasınlar, evden çıksınlar. Özgür olduğumuzu hiçbir zaman unutmasınlar. Kadınlarımız her türlü çalışmalarda yer alsınlar; fiziksel olarak, beceri olarak, iş hayatı olarak hiçbirinden vazgeçmesinler” (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler