Takip Et

/>

SON DAKİKA

Saçın kabarık olmaması için ne yapılmalı?

15 Kasım 2023, Çarşamba 00:31

     


Saç kabarmasını önlemek için bazı önlemler alabilirsiniz. İşte saç kabarmasını önlemek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler:

SAÇIN KABARIKLIĞINI ÖNLEME YOLLARI
Saçınızı İyi Nemlendirin:

Nemlendirici özelliklere sahip bir şampuan ve saç kremi kullanarak saçınızı nemlendirin. Bu, saç tellerinin kurumasını ve kabarmasını önleyebilir.

İpek Yastık Kılıfı Kullanın:

İpek yastık kılıfı saçın sürtünmesini azaltır ve kabarmayı önleyebilir. Ayrıca, saç tellerine zarar vermez.

Havlu Yerine Mikrofiber veya Pamuklu Tişört Kullanın:

Saçınızı yıkadıktan sonra saçınızı havlu yerine mikrofiber bir havlu veya pamuklu bir tişörtle kurulayın. Bu, saçın daha az tahriş olmasına yardımcı olabilir.

Soğuk Suyla Durulayın:

Saçınızı soğuk suyla durulamak, saç tellerinin düz kalmasına yardımcı olabilir ve kabarmayı azaltabilir.

Sülfatsız Şampuan Kullanın:

Sülfat içeren şampuanlar saçın kurumasına neden olabilir. Sülfatsız şampuanlar kullanarak saçınızın nem dengesini koruyabilirsiniz.

Saç Kremi Kullanın:

Şampuanladıktan sonra saç kremi kullanmak saçın nemlenmesini ve daha pürüzsüz kalmasını sağlayabilir.

Sık Sık Saç Yıkamayın:

Saçınızı sık sık yıkamak doğal yağların saçta kalmasını engelleyebilir. Haftada bir veya ihtiyaca göre saç yıkamayı tercih edin.

Saçınızı İyi Kurutun:

Saçınızın en az %90 oranında kuruduğundan emin olun, ancak saçı tamamen kurutmak yerine hafif nemli bırakın. Tamamen kurutulmuş saçlar daha fazla kabarabilir.

Saçların kabarmaması için ne kullanmalıyım?

Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve gliserin gibi maddeler saçı nemlendirerek kabarmayı azaltabilir. Ayrıca, saç şekillendirme sırasında saç spreyleri kullanarak istenmeyen kabarmayı kontrol altında tutabilirsiniz

Saç kabarıklığı nasıl geçer?

Susam yağı saç ve saç derisini nemlendirme, yatıştırma ve kabarmayı azaltma konularında faydalı olabilir. Aynı zamanda elma sirkesi saçın pH dengesini düzeltebilir.

Sirke saç kabarmasını önler mi?

Elma sirkesi saç kırıklarının ve saç kuruluğunun önlenmesine yardımcı olabilir. Ancak saçların kabarmasını önleme konusundaki etkisi daha sınırlıdır. Elma sirkesi saçın pH dengesini düzeltebilir ve bu da saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesine yardımcı olabilir. Ancak, saçın kabarmasını azaltmak için önerilen başka yöntemler de vardır. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler