Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Sizler ara eleman değil, aranan insanlarsınız”

27 Nisan 2024, Cumartesi 11:18
Son güncelleme: 27 Nisan 2024, Cumartesi 13:29

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MTAL) düzenlenen törende öğrencilere hitap eden Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, “Sizler aynı zamanda buradan teknisyen unvanı ile mezun oluyorsunuz. Söylendiği gibi sizler ara eleman değil aranan insanlarsınız” dedi.

MTAL Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanına ilave olarak eklenen Asansör Sistemleri Dalı'nın açılış töreni için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, önce okulun meslek alanlarını gezdi. Projeler Daire Başkanı Mustafa Günay, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdür Vekili Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut’un da katıldığı programda, MTAL Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün, Genel Müdür Karagöz’e bilgeler verdi.

MTAL Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün ve okulun öğretmenleri, alan şefleri çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Motor Bölümü öğrencilerinin eğitim amacı ile kullandıkları 1976 model otomobil ile kendilerinin yaptıkları elektrikli araçla kısa deneme sürüşü yapan Karagöz, Kimya Bölümü’nde yapılan üretim kapasitesini büyük bir memnuniyetle karşıladı. Okul Müdürü Aygün, pandemi döneminde üretim kapasitelerini artırdıklarını, ülkenin her bir yanına ve Afrin’e dezenfektan ve diğer temizlik malzemelerini ifade etti.

“ÜLKENİN REFAHINI, KALKINMASINI VE GELECEĞİNE YÖN VEREN GENÇLERSİNİZ”

Meslek alanlarında yapılan incelemenin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı ile AYSKAD arasında yapılan protokol kapsamında MTAL Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanına ilave olarak eklenen Asansör Sistemleri Dalı'nın açılış törenine geçildi. Törende konuşan Genel Müdür Ali Karagöz, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Karagöz, “Biz Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü olarak mesleki teknik eğitime geçiş sürecinin çok kıymetli olduğunu ve çok kritik olduğunu söylemek istiyoruz. Evlatlarımızın bir üst öğrenime geçerken, yani ortaokuldan liseye geçerken kendilerine uygun o mesleği seçmelerinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyoruz. Geleceklerini ikame edebilecekleri alanların meslek liselerinde olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Bununla ilgili birçok projemiz var. Hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ‘Ben her yerde varım’ projemizi hayata geçiriyoruz. Hayatın içerisinden meslek liselerimizdeki eğitim ve meslek alanlarını çıkarttığımızda, hayatta bunların hiç olmadığını düşündüğümüzde hayat sürdürülebilir mi? Şuan burada hizmet sunan o kadar çok meslek alanımız var ki. 114 meslek dalında evlatlarımıza hayatı hazırlıyoruz. Ülkemizin geleceğine iz atıyoruz. Aslında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü olarak sizler meslek lisesi eğitimi almış olarak ülkenin refahını, kalkınmasını ve geleceğine yön veren gençlersiniz. Sizler varsınız ki bizler kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Kendimiz üretiyoruz. Üretebilmemiz için de sizler lazımsınız. Eğer biz üretebilirsek, biz yapabilirsek kendi kaynaklarımızı hayata geçirebilirsek kendimize güvenimiz artar, dışa bağımlılığınız azalır. Dışa bağımlılığımız ne kadar azalırsa bulunduğumuz coğrafyada, bulunduğumuz yerde daha emin adımlarla ‘Biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz ve bütün varlığımızla kalkınıyoruz’ diyoruz. Bizim varlığımız hem kendimize hem de çevremize güven veriyor. Bütün bunların kaynağında sevgili gençler sizler varsınız. Ne kadar kıymetli olduğunuzu bilmenizi istiyorum. O yüzden sizlere bu kıymetli eğitimi verdiğinden dolayı anne ve babalarınıza teşekkür etmenizi istiyorum” diye konuştu.

“TAKDİR EDİYORUM VE ALKIŞLIYORUM”

Tören alanında bulunan öğrencilere yönelik övgü dolu sözlerine devam eden Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, “Sizler mesleki liselerde kendinize bir kimlik oluşturuyorsunuz, adınızın önüne mesleğini söyleyerek kendinizi ifade edeceksiniz. Sizler aynı zamanda buradan teknisyen unvanı ile mezun oluyorsunuz. Söylendiği gibi sizler ara eleman değil, aranan insanlarsınız. Aranan insanlar olarak teknisyen unvanıyla kendinize kimlik yüklüyorsunuz. Ülkenin üretim kabiliyetine çok büyük katma değer sağlayarak refahını ve kalkınmasına katkı sağlıyorsunuz. Birçok sektörle beraber onlarca meslek liselerinde iş birliği yaptığımız meslek örgütlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber okullarımızdaki öğrencilerimizin daha güvenli, daha rahat bir eğitim almaları için birçok farklı projeleri hayata geçiriyoruz. Bugün de bu güzel projenin hayata geçirilmesine şahit olacağız. Bunun benim için bir güzel yanı, çözüm ortağımız ve proje ortağımız aslında kadın girişimcilerimiz. Bu yönüyle kadın girişimcilerimizin eğitimin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmasını ve haykırmasını çok takdir ediyorum ve alkışlıyorum. Biliyorum ki bu girişimin başka illerimizde ve başka okullarımızda da gerçekleştirileceğini inanıyorum. Girişimci her türlü her yönüyle üretir ama bu bir kadınsa bir kat daha fazla üretir diyerek dersimizi alıyoruz. Bu çalışmayı yaptıkları için hem Okul Müdürümüze hem Dernek Girişimcilerimize hem Genel Müdürlüğü’müzdeki arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları ve bundan sonraki çalışmaların ülkemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, Asansör Sistemleri Dalı'na katkı sunan firmalara plaketleri takdim edildi. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler