Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Bu memleket ne CHP’nin, ne AK Parti’nin babasının malı değil”

22 Nisan 2024, Pazartesi 14:08

     


Türkiye Cumhuriyeti’nin Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü etkinliklerine katılan ve bu etkinliklerdeki gördüğü izlenimler hakkında açıklama yapan Anavatan Partisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Kaplı, “Artık yeter bu memleket ne CHP’nin, ne AK Parti’nin babasının malı değil” dedi.

Merhum başkan Turgut Özal için her sene hayır yaptığı bu sene de Özal’ı mezarı başında anmak istediği için İstanbul’a gittiğini ifade eden Kaplı, “Bütün siyasi partilerin temsilcileri devlet erkanı oradaydı, gördüğüm kadarıyla merhum Özal’ın serbest rekabet sistemi olarak uyguladığı politikayı siyasi partiler de hayata geçirmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının da onun yolunu izlediğini gördüm fakat geç kaldılar. Biz serbest rekabet sistemini uyguladık ama bu kadar da serbest bırakmamıştı merhum Özal. Bir malın üzerinde etiketi bitmeden satmazdı mağazalarda. Şu anda başıboş bir piyasa var bunun biraz denetlenmesini istiyorum. Özal’ın yolundan gitmek istiyorsa bütün siyasi partiler, belediye başkanları hangi siyasi partiye üye olursa olsun biraz denetimleri sıkı tutmalılar. Şu anda piyasadaki tüccarlar vicdansızlık yapıyor, ülkede belediyeler vurdumduymaz bir şekilde yönetiliyor. Piyasa dizginlenirse benim halkım, emeklim bu kadar mağdur olmaz” dedi.

“FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYEN DEVLET VE BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİYORUM”

Piyasada fırsatçılık yapıldığını ve bu fırsatçılığın denetim ile önleneceğinin altını çizen Kaplı, "Dün yaşadığım bir olaydan örnek göstereyim, Aydın Tarım Fuarında Stant açmış Trabzonlu bir üreticiden tereyağ fiyatı sordum bana 500 TL olduğunu söyledi ve gözümün önünde bir kişi o tereyağını 500 TL’ye aldı. Ben 2 saat önce Çine’den aynı tereyağını i 200 TL’ye aldım. Bu gibi dengesizlikleri önlemedikleri müddetçe belediye başkanları da zorluk çekecek. Fırsatçılara fırsat vermeyen devlet ve belediye başkanları istiyorum, denetimleri arttırsınlar. Tasarruf eden devlet ve belediye başkanları istiyorum” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA İLLER BİZİ GIPTA EDECEK ŞEKİLDE YATIRIMLAR ALIN”

Aydın’daki belediye başkanlarını ve milletvekillerini de eleştiren Kaplı, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Şimdi Aydın’da beş tane muhalefet ve üç tane de iktidar milletvekili var. Bu sekiz milletvekili mali seçimlerden sonra beş yıl boyunca görev yapacak. Bu beş yıl içerisinde yumrukları birleştirip bir yere vurup belediye başkanları ile yapılacak yatırımlar için Ankara’da seslerini duyurmalarını istiyorum. Ben ülkenin her yerini geziyorum, geçtiğimiz günlerde Bandırma‘ya gittim ve inanın ki bir asfalt yapmışlar gıpta ettim. Aydın’da ne sokağın yönü belli, ne de bir şey. Artık yeter bu memleket ne CHP’nin, ne AK Parti’nin babasının malı değil. Yumruğu bir yere vurun ve başka iller bizi gıpta edecek şekilde yatırımlar alın.” (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler