Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Ökten, "31 Mart seçimlerini masaya yatıracağız"

22 Nisan 2024, Pazartesi 21:33

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirereki, "Aydın Büyükşehir ve 17 ilçe seçimlerini ilçe ilçe masaya yatıracağız. Alınan sonuçlar bizden kaynaklı ise, gereğini yaparız" dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını, İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile deüerlendirdi. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ebru Alp Kayır, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ozan Ancın ile parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İl Başkanı Ökten, 17 ilçedeki tüm sandık sonuçlarını tek tek değerlendireceklerini belirtti.

 

Seçimlerin üzerinden geçen 3 hafta boyunca Aydın'da ve ülkede alınan sonuçları istişare ettiklerini belirten Başkan Ökten, "Seçim sonuçlarına emeklilerin etki ettiği söylemleri var. Sorun sadece emekli maaşları değil,kira artışları, özel okul ücretlerindeki artış gibi çok sayıda etken var. Ancak, seçime gitmeyen büyük bir kitle var. Biz bu sandığa gitmeyenlerin tepkilerini ve 17 ilçede alınan sonuçları ayrı ayrı irdeleyeceğiz" diye konuştu.

Her zaman seçmenin iradesine saygı duyduklarını belirten Gökhan Ökten,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da eleştirdi. Bugüne kadar olduğğu gibi bundan sonra da Çerçioğlu'nun verdiği vaatleri yerine getirmeyeceğini iddia eden Ökten, "Başkan Çerçioğlu mazbata töreninde yemek kokusundan söz etti. Ben kendisine gerekli cevabı o gün vermiştim. Kendisin o gün soyledikleri tamamen Aydın'ın kentsel dönüşümü ile alakalıdır. Az ilerimizde Kentsel Dönüşüm Ofisi tabelası astıkları bina var, biz gerekirse o binanın önünde de açıklama yaparız. Başkan Çerçioğlu dönüşüm ile ilgili ne yapmıştır.Biz biliyoruz ki, önümüzdeki süreçte de bu vaat edilenler yapılmayacak. Çünkü evvelden bunları söyleyip yapmama gibi bir alışkanlıkları var. Yine de samimi bir şekilde kazanan belediye başkanlarımıza tebriklerimizi ilettik. Bugün yetkiyi alan, mazbatayı alan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının yetkisi vatandaşa hizmet etmek” açıklamasını yaptı.

"DAHA ÖNCE DE HAKKIMIZDA BENZER ELEŞTİRİLER OLMUŞTU"

Konuşmasının ardından kendisi hakkında son günlerde basında yer alan haberler ve eleitiriler hakkında açıklama yapan Gökhan Ökten,"VİP araç ile seçim çalışması yaptığımız haberleri yer aldı. Seçim dönemlerinde benim aynı gün 6 tane ilçe ziyaretim oldu. Bizim sahada çalışma yaptığımız esnada, çocuğumuz okula gitmesi lazım, evin diğer rutin işleyişi var ve bu nedenle kendi aracımız yerine bir araç kiraladık. VİP denilen bu aracın kirası da 48 bin liradır. Bugün bir otomobil kiralamanın aylık maliyetini dileyen gidip araştırabilir. Ben bu partide ilçe başkanlığı görevinde de bulundum ve 20 yıldır AK Parti teşkilatı içerisindeyim. 2014 yerel seçimleri sonrasında da hakkımızda benzer eleştiriler olmuştu" sözlerine yer verdi.

ÖKTEN EŞİNE YAPILAN ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Eşinin üzerinden yapılan eleştirilere tasvip etmediğini söyleyen Ökten, "Eşim İngilizce öğretmeni ve her öğretmen gibi kendisi çeşitli okullara görevlendirildi. Son olarak Gazi Paşa Orta Okulu'na görevlendirildi ve norm kadro gereği boştadır. Bizler hakkında belli bir çerçevede eleştirebilirsiniz ama eşim üzerinden eleştirilere tasvip etmiyorum" dedi.

"AK Parti’ye zarar verecek en son kişilerden biriyim"

Alınan 31 Mart yerel seçim sonuşlarına göre istifa edip etmeyeceği sorusuna AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, “Seçimden bu yana partinin içinde dışında, herkes şunu söylüyor, ‘Siz elinizden geleni yaptınız, çok koşturdunuz.' Takdir seçmenin iradesi. Bu sonucun sebebi neyse ortaya koyacağız. Siz bunun siyasi hatadan dolayı kaynaklandığını ispatlayın, gereğini yapayım. Herkes elini vicdanına koyup 'Evet Aydın’da bu sonuç il başkanlığından kaynaklanıyor' desin. O zaman ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. AK Parti’ye zarar verecek en son kişilerden biriyim. Bu iş sadece Gökhan Ökten meselesi değil. Sonuç sadece Aydın'da özgü bir sonuç da değil. Diğer illere baktığımızda tablo aynı, hatta biz onlara göre daha iyi sonuçlar aldık" ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)

 

 







 
Son Eklenen Haberler