Vatandaşlara gıda güvenliği ve hijyen standartlarında en iyi hizmeti vermek için çalışan Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinde, 2014 Mart ayından 4 Aralık 2024 tarihine kadar 253 bin 359 adet hayvan kesilerek 44 milyon 116 bin 927 kilogram kırmızı et elde edildi.
“HİJYENİK ORTAMDA KESİM YAPILIYOR”
Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait modern mezbaha tesislerini tercih eden Üretici Serkan Özdemir, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbaha tesislerinden gayet memnunum. Hijyenik ortamda kesim yapılıyor ve hayvanımızı istediğimiz zaman getiriyoruz. Etimiz soğuk havada bekliyor; istediğimiz zaman alıp gidebiliyoruz veya ekipler kendileri kapımıza kadar getiriyor. Ahmet Başkanımıza verdiği bu hizmet için teşekkür ederiz.”
“HAYVANLARIMIZ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE BURADA MUHAFAZA EDİLİYOR”
Genç Üretici Onur Durmuş ise, şu ifadeleri kullandı:
“Muğlamızda böyle bir mezbaha olması bizleri gururlandırıyor. Gayet hijyenik bir ortamda etlerimiz kesiliyor ve istediğimiz zaman etimizi alabiliyoruz. Hayvanlarımızı akşamdan getiriyoruz; güvenli bir şekilde burada muhafaza ediliyor. Fiyatları da daha uygun. Başkanımız Ahmet Aras’a bu hizmet için teşekkür ederiz.”
Vatandaşların hayvanlarını hijyenik şartlarda kestikten sonra 24 saat boyunca ücretsiz muhafaza ettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Mezbaha Tesisi Veteriner Hekimi Onur Güven, şu bilgileri verdi:
“Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ISO 22000 kalite belgelerine sahip mezbaha tesislerimizde faaliyete başladığımız günden itibaren uluslararası hijyenik standartlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda 44 milyon 116 bin 927 kilogram kırmızı et üreterek hem ilimize hem de ülkemiz gıda sektörüne büyük bir katkı sağladık. Vatandaşlarımızın hayvanlarını uygun fiyatlı ve hijyenik şartlarda kestikten sonra, 24 saat boyunca ücretsiz muhafaza edebiliyoruz. Gerekli mesleki yeterlilik belgesine sahip personelimiz ve modern mezbaha tesislerimizle kalite standartlarımızı her yıl yaptığımız modernizasyonlarla arttırıyoruz.”
“VATANDAŞIMIZIN KAPISINA SOĞUK ZİNCİR KIRILMADAN GÖTÜRÜYORUZ”
Kırmızı etin vatandaşın kapısına soğuk zincir kırılmadan ulaştırıldığını ifade eden Onur Güven, şu açıklamada bulundu:
“Atıkları bertaraf ederken kullandığımız çevreci yöntemler ve güneş enerji santralimiz sayesinde çevre dostu bir üretim tarzını benimsiyoruz. ‘Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda’ mottosuyla çıktığımız bu yolda, kaliteli kırmızı etin vatandaşımızın kapısına soğuk hava araçlarımızla ulaştırılmasını sağlıyoruz. Ahmet Aras Başkanımızın desteğiyle, vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.”
“MODERN TESİSLERİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN EMRİNDE”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, il genelinde gıda güvenliği ve kalite yönetim sistemi kapsamında gerçekleşen tüm denetimlerden başarıyla geçen mezbaha tesisleriyle vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Aras, şu açıklamada bulundu:
“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda, ne yazık ki vatandaşlarımızın kırmızı et tüketimi azaldı. Buna rağmen, il genelinde vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda kesilen, kontrolleri yapılan ve soğuk hava depolarında bekletilen kırmızı ete ulaşması için mezbahalarımız tam kapasite çalışıyor. Vatandaşlarımızın sofralarına kadar gelen etlerin hangi ortamlarda kesildiğini görmesi, Muğla’nın böyle tesislere sahip olduğunu bilmesi çok önemli. Modern tesislerde güvenli hizmet anlayışı ile hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." (VOLKAN SAYIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.