Takip Et

Tireli Sanatçı Muammer Ketencoğlu'nun yeni albümü yayında

Tireli usta sanatçı Muammer Ketencoğlu'nun yeni albümü "Köklerimiz" yayınlandı. HaberTire aracılığıyla tüm Tirelilere selam gönderen Ketencoğlu, albümünde Tire'den derlediği "Halilim" türküsüne de yer verdi.

Türkiye’nin Balkan ve Ege müziği alanlarında dünyaca ünlü müzik insanlarından; araştırmacı, arşivci ve müzisyen Muammer Ketencoğlu’nun yeni albümü “Köklerimiz: Muammer Ketencoğlu ve Arkadaşları”, 1 Aralık’ta müzikseverlerle buluştu. Aslen Tireli olan ve yıllardır uluslararası arenada Tire'yi gururlandıran Muammer Ketencoğlu'nun yeni albümü, Youtube ve Spotify gibi tüm dijital mecralarda yayında.

6 başlıkta 7 türkünün yer aldığı albümde Ketencoğlu’na vokallerde Şule Kocaman Saraç, Selda Koçak Uzuntaş ve Tuğba Özatalay Tokcan eşlik ediyor. Tüm eserlerin düzenlemesi yine usta müzisyene ait.

Muammer Ketencoğlu bu albümde, 1993’te yayınladığı ilk albümden bu yana dinleyicilerinin duymaya alışık olduğu Ege ve Balkan halk müziklerinden farklı olarak Anadolu’nun farklı bölgelerinden eserlere yer veriyor. “Köklerimiz”de hemen herkesçe bilinen “Odam Kireç Tutmuyor” dışındaki türküler çok daha az bilinenlerden. Onlardan biri de Ketencoğlu’nun kendi memleketi Tire’den derlediği “Halil’im” türküsü.

Trio Yapım etiketiyle yayınlanan “Köklerimiz: Muammer Ketencoğlu ve Arkadaşları” tüm dijital platformlarda yayında.

"BU KEZ BALKANLAR YA DA EGEDE DEĞİLİZ"

Yeni albümüyle ilgili HaberTire'ye konuşan Muammer Ketencoğlu, "Bu kez çoğunlukla olduğu gibi, Balkanlarda ya da Ege’de değiliz. Köklerimiz, Anadolu’nun bir çok bölgesinden 6 başlıkta 7 kadim türküyü içeriyor. 1993’te yayınladığım Sevdalı Kıyılar (Latremena Akrogalia) albümümden günümüze dek her sanatçı gibi ben de değiştim. Başlardaki gençlik tutuculuklarımdan pek uzağım şimdi. Ticari müzikal yaklaşımlara da bir o kadar uzağım. Bu yüzden yaptığım düzenlemelerde kimi batı müziği ögelerini kullanmaktan çekinmedim. Umarım hoşlanırsınız." dedi.

"TEŞEKKÜRLER"

Albüm çalışmaları sürecinde destek verenlere teşekkür eden Ketencoğlu, "En başta verdiği doğrudan destekle bu çalışmanın sizlere ulaşmasını sağlayan kadim dostum Shehriar Ebrahimi'ye sonsuz teşekkürler! Var olsun... Ardından bu çalışmaya seslerini, sazlarını ve kuşkusuz yüreklerini sunan birbirinden değerli 15 müzisyen arkadaşıma en samimi duygularımla teşekkür ederim. Kayıtlar sırasında hepsiyle unutulmaz anlar yaşadım. Ayrıca kayıtları yaptığımız Ada Stüdyosu'nun sıcacık atmosferinde yapıcı yorumlarıyla sevgili Özgür Özkan Mete kardeşimi ve engin deneyimlerini bizimle paylaşan sevgili İhsan Apça ağabeyimi asla unutmamalıyım. Bir de Minuk var tabii. Hayat gelgitlerini, anında sevgi ve şefkate dönüştürüp hepimizi çok mutlu etti Minuk... Getirdiği lezzetli yemeklerle bizi doyuran Rizeli Halil Usta da sağ olsun var olsun. Sevgili eşim Elif her zaman yanı başımdaydı. İyi ki var, bir türküde (Ayancık Eymeleri) onun sesini de uzaya yolladık. Ve son olarak hem yaptığı kapak çalışması için hem de 7/24 verdiği asistanlık desteği için sevgili yol arkadaşım Şule Kocaman Saraç' a içten teşekkürlerimle... Çeviri için de sevgili dostlarım Aysun ve Cem Timuroğlu'na teşekkür ediyorum. Ve tabi ki en büyük teşekkür müziğimize değer veren dinleyicimize gelsin, teşekkürler..." dedi. (ERCAN ÇELİK) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.